Smør mør lammeskank, risotto med shiitakesvampe og glace, – simremad når det er aller bedst.
Wow, denne her opskrift har jeg virkelig glædet mig til at dele her på bloggen, – nøj hvor det smager godt.
Lammeskankene tilberedes først i gryde i ca. 3 timer, og derefter i ovn i 30 minutter. Kødet er smør mørt, juice og smagfuldt.
Fonden koges ind til den lækreste glace, – den er blød og rund og fuld at smag.
Risottoen laves med shiitakesvampe, finthakkede så konsistensen er blød og lækker, – og naturligvis en fin mængde parmesan i også.
Kan du ikke få fat i shiitake, så bruger du bare nogle andre svampe.
Jeg elsker braiseret kød, og sådan en lammeskank er virkelig en af mine favoritter.
Braiseret lammeskank – Perfekt gæstemad
Denne her ret er perfekt hvis du får gæster, da alt kan forberedes/snittes osv.
Alle grøntsager, inkl. dem der skal i risottoen kan gøres klar, osten kan rives, bouillon og vin måles af osv.
Skankene skal have 3 timer i gryde, så de kan sættes over inden gæsterne kommer, – og så er det ellers bare at smide dem i ovnen når de har simret i 3 timer.
Imens laves risottoen, og glanen koges ind.
Det er et virkelig nemt måltid at stable på benene, – og smagen er fuldstændig vidunderlig.
Braiseret lammeskank med risotto og shiitake
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Braiseret lammeskank
- 4 lammeskanke
- 3 gulerødder
- 4 stilke bladselleri
- 3 persillerødder
- 3 løg
- 6 fed hvidløg
- 5 stilke rosmarin
- 5 stilke timian
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl rødvin
- 1 1/2 l bouillon – kylling eller grønt
- Salt og peber
- Olie
Glace
- Fond fra skankene
- 25 g smør
- Salt og peber
- Evt. kulør
Shiitake
- 350 g risottoris
- 2 skalotteløg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, finthakket
- 300 g shiitakesvampe, finthakket
- 150 g parmesan, fintrevet
- 4 dl tør hvidvin
- 9 dl bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 1/2 dl olivenolie, måske lidt mere
- Salt og peber
Derudover
- Finthakket persille til servering
Sådan gør du
Braiseret lammeskank
- Skyl og rens/skræl grøntsagerne, og skær dem i store tern.
- Varm en stor gryde op, og brun skankene godt af i en god sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag skankene op og læg dem til side.
- Hæld alle grøntsagerne i gryden, og steg dem af i 4-5 minutter, eller til løgene er klare.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm det med et minuts tid, og drys derefter melet over. Vend det godt sammen.
- Læg urterne i gryden, hæld rødvinen over, og lad den koge igennem ved god høj varme i ca. 5 minutter.
- Tilsæt bouillon, læg skankene tilbage i gryden, og lad dem nu simre i ca. 3 timer, – under låg.Kig til skankene undervejs, og let evt. lågen en smule den sidste halve time.
- Tænd ovnen på 120 grader når de 3 timer er ved at være gået.
- Tag forsigtigt skankene op, og læg dem i et ovnfast fad med benene opad.Tilbered skankene i ovnen i ca. 30 minutter. Hæld gerne en smule fond/glace over et par gange under tilberedningen.
Glace
- Sigt fonden igennem en finmasket sigte, og hæld den tilbage i en mindre gryde.
- Kog den ind ved høj varme, til den tykner let.
- Monter med smør inden servering, og smag til med salt og peber.Juster farven med kulør hvis dette ønskes.
Risotto med shiitake
- Varm olien op i en gryde, og steg svampene af til de har smidt alt væden.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter.
- Hæld risene over og steg dem med et par minutter ved middel varme.Tilsæt mere olie hvis der er behov for det.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge godt ind.
- Tilsæt derefter bouillon, lidt ad gangen, og lad risottoen stå ved svag-middel varme til risene er al dente.Det tager ca. 20 min., – rør undervejs, og tilføj løbende bouillon så ikke risene brænder på.Risottoen skal være blød og cremet.
- Når risottoen er tilberedt som ønsket, røres parmesanen i, og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber. Juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon.
Anretning – Braiseret lammeskank med risotto og shiitake
- Hæld en smule glace i bunden af hver dybe tallerken.
- Læg et par skefulde risotto i den ene side, og læg skanken i den anden side.*Du kan med fordel lige "pensle" skankene med lidt glace – så får de en flot blank overflade,
- Drys med persille, og krydr evt. med lidt friskkværnet peber.Server straks.