Braiseret lammeskank med risotto og shiitake

Braiseret lammeskank med risotto og shiitake

Braiseret lammeskank med risotto og shiitake
Opskrift på smør mør braiseret lammeskank serveret med risotto, shiitake og glace.
Braiseret lammeskank med risotto og shiitake

Smør mør lammeskank, risotto med shiitakesvampe og glace, – simremad når det er aller bedst.
Wow, denne her opskrift har jeg virkelig glædet mig til at dele her på bloggen, – nøj hvor det smager godt.
Lammeskankene tilberedes først i gryde i ca. 3 timer, og derefter i ovn i 30 minutter. Kødet er smør mørt, juice og smagfuldt.
Fonden koges ind til den lækreste glace, – den er blød og rund og fuld at smag.
Risottoen laves med shiitakesvampe, finthakkede så konsistensen er blød og lækker, – og naturligvis en fin mængde parmesan i også.
Kan du ikke få fat i shiitake, så bruger du bare nogle andre svampe.
Jeg elsker braiseret kød, og sådan en lammeskank er virkelig en af mine favoritter.

Braiseret lammeskank – Perfekt gæstemad
Denne her ret er perfekt hvis du får gæster, da alt kan forberedes/snittes osv.
Alle grøntsager, inkl. dem der skal i risottoen kan gøres klar, osten kan rives, bouillon og vin måles af osv.
Skankene skal have 3 timer i gryde, så de kan sættes over inden gæsterne kommer, – og så er det ellers bare at smide dem i ovnen når de har simret i 3 timer.
Imens laves risottoen, og glanen koges ind.
Det er et virkelig nemt måltid at stable på benene, – og smagen er fuldstændig vidunderlig.

Braiseret lammeskank med risotto og shiitake

Braiseret lammeskank med risotto og shiitake

Opskrift på smør mør braiseret lammeskank serveret med risotto, shiitake og glace.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Lam, Lammeskank, Påskelam, Simre mad
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Braiseret lammeskank

  • 4 lammeskanke
  • 3 gulerødder
  • 4 stilke bladselleri
  • 3 persillerødder
  • 3 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 5 stilke rosmarin
  • 5 stilke timian
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl rødvin
  • 1 1/2 l bouillon – kylling eller grønt
  • Salt og peber
  • Olie

Glace

  • Fond fra skankene
  • 25 g smør
  • Salt og peber
  • Evt. kulør

Shiitake

  • 350 g risottoris
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, finthakket
  • 300 g shiitakesvampe, finthakket
  • 150 g parmesan, fintrevet
  • 4 dl tør hvidvin
  • 9 dl bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
  • 1/2 dl olivenolie, måske lidt mere
  • Salt og peber

Derudover

  • Finthakket persille til servering

Sådan gør du

Braiseret lammeskank

  • Skyl og rens/skræl grøntsagerne, og skær dem i store tern.
  • Varm en stor gryde op, og brun skankene godt af i en god sjat olie.
    Krydr med salt og friskkværnet peber. 
    Tag skankene op og læg dem til side.
  • Hæld alle grøntsagerne i gryden, og steg dem af i 4-5 minutter, eller til løgene er klare.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm det med et minuts tid, og drys derefter melet over. Vend det godt sammen.
  • Læg urterne i gryden, hæld rødvinen over, og lad den koge igennem ved god høj varme i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt bouillon, læg skankene tilbage i gryden, og lad dem nu simre i ca. 3 timer, – under låg.
    Kig til skankene undervejs, og let evt. lågen en smule den sidste halve time.
  • Tænd ovnen på 120 grader når de 3 timer er ved at være gået.
  • Tag forsigtigt skankene op, og læg dem i et ovnfast fad med benene opad.
    Tilbered skankene i ovnen i ca. 30 minutter. Hæld gerne en smule fond/glace over et par gange under tilberedningen.

Glace

  • Sigt fonden igennem en finmasket sigte, og hæld den tilbage i en mindre gryde.
  • Kog den ind ved høj varme, til den tykner let.
  • Monter med smør inden servering, og smag til med salt og peber.
    Juster farven med kulør hvis dette ønskes.

Risotto med shiitake

  • Varm olien op i en gryde, og steg svampene af til de har smidt alt væden.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter.
  • Hæld risene over og steg dem med et par minutter ved middel varme.
    Tilsæt mere olie hvis der er behov for det.
  • Hæld hvidvinen over, og lad den koge godt ind.
  • Tilsæt derefter bouillon, lidt ad gangen, og lad risottoen stå ved svag-middel varme til risene er al dente.
    Det tager ca. 20 min., – rør undervejs, og tilføj løbende bouillon så ikke risene brænder på.
    Risottoen skal være blød og cremet.
  • Når risottoen er tilberedt som ønsket, røres parmesanen i, og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.
    Juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon.

Anretning – Braiseret lammeskank med risotto og shiitake

  • Hæld en smule glace i bunden af hver dybe tallerken.
  • Læg et par skefulde risotto i den ene side, og læg skanken i den anden side.
    *Du kan med fordel lige "pensle" skankene med lidt glace – så får de en flot blank overflade,
  • Drys med persille, og krydr evt. med lidt friskkværnet peber.
    Server straks.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)