Nem og lækker salat med mør og saftig rib eye, sprøde grøntsager og en dressing lavet med olie, grov sennep og balsamico. En fantastisk lækker måltidssalat med masser af smag, fylde og skønne farver.
Server salaten med lune flutes og evt. med lidt knasende nødder eller croutoner på toppen.
Bøfsalat med sprøde grøntsager og sennepsdressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 2 gode bøffer på ca. 150 g/stk – jeg bruger rib eye
- 2 håndfulde blandede salater – jeg bruger spinat og ruccola
- 10 cherrytomater
- 1/2 agurk
- 1 lille rødløg
- 1 forårsløg
- 1 avocado
- 1/2 majskolbe, – bagt – kan undlades hvis det er uden for sæson eller erstattes af babymajs
- 1 håndfuld bredbladet persille
- Salt og peber
- Olie
Sennepsdressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk grov sennep
- 1 spsk mørk balsamico creme
- Salt og peber
Sådan gør du
Sennepsdressing
- Rør balsamico og sennep sammen.
- Tilsæt olien lidt ad gangen, og rør grundigt, så ikke dressingen skiller.
- Krydr dressingen med salt og peber og stil til side.
Salaten
- Varm en pande op med en smule olie, – den skal være brændende varm.
- Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i ca. 2-3 min på hver side, – alt efter tykkelse og hvordan du ønsker dem tilberedt.
- Lad bøfferne trække på et spækbræt mens grøntsagerne renses og snittes.
- Riv salaterne i grove stykker, halver agurken, fjern kernerne og skær den i skiver, halver tomaterne og skær løget i både.
- Snit forårsløg fint, skær avocadoen i skiver og hak persille groft.
- Bruges majskolbe skæres majsene af i strimler, – giv evt. majsene lidt farve med en brænder først.
- Skær bøfferne i tynde strimler.
- Anret salaterne på to tallerkener, top med de andre grøntsager samt strimler af bøf.
- Hæld sennepsdressing over, og server evt. med friskkværnet peber på toppen.