Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø

Bløde squashboller med hørfrø

Anbefal

De lækreste bløde og saftige boller med squash og hørfrø, – de smager helt fantastisk. De holder sig friske og lækre i flere dage, og så er de fyldt med gode og sunde kostfibre og fedtstoffer fra hørfrøene.

Bløde squashboller med hørfrø

By Dianna Brinch
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø
Denne opskrift giver ca. 16 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1/2 squash, fint revet (ca. 125 g)
  • 100 g hørfrø
  • 200 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 1 spsk honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • Mælk til pensling
  • Lidt olivenolie

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter squash, hørfrø, honning, æg, salt og grahamsmel og rør det godt sammen.

2

Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen, meget gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.

3

Tilsæt smørret i små tern og rør dejen ved høj hastighed til den slipper skålen, ca. 5-10 min. Hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, - den skal nok samle sig, men det tager tid.

4

Smør hænderne med en god sjat olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olivenolie og læg dejen heri, - det gør den nemmere at arbejde med. Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.

5

Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 75-80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.

6

Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir og et klæde over i ca. 30 min.

7

Pensl bollerne med mælk, og bag dem midt i ovnen, i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges.

8

Lad bollerne køle af på en bagerist inden de pakkes i lufttætte poser.

Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø
Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø

Kommentarer

  1. Avatar
    Tina Kimer

    Kunnens erstatte squash med gulerødder?

     
  2. Avatar

    Hej
    Har lavet bollerne og de er fantastiske!
    Vil man kunne lave dejen aftenen i forvejen og sætte den i køleskabet?
    Vil gerne lave dem til brunch.

     
    • Dianna

      Hej Mia

      Hvor er det dejligt at høre:)
      Det kan du tro du kan, – hvis du lader dem koldhæve skal du blot bruge 10 gram gær i stedte for 25:)
      Husk også at tage dejen ud fra køleskabet og lad den få lidt varme en 1/2 – 1 time inden du former bollerne, og lad dem ligeledes efterhæve på bagepladen en lille halv time:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Mange hilsner
      Dianna

       

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.