Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø

Bløde squashboller med hørfrø

Bløde squashboller med hørfrø
Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø
Denne opskrift giver ca. 16 stk
Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø

De lækreste bløde og saftige boller med squash og hørfrø, – de smager helt fantastisk. De holder sig friske og lækre i flere dage, og så er de fyldt med gode og sunde kostfibre og fedtstoffer fra hørfrøene.

Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø

Bløde squashboller med hørfrø

Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø
Denne opskrift giver ca. 16 stk
4.56 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 3 dl

    lunken vand

  • 1/2

    squash, fint revet (ca. 125 g)

  • 100 g

    hørfrø

  • 200 g

    grahamsmel

  • 450 g

    hvedemel

  • 1

    æg

  • 50 g

    smør

  • 1 spsk

    honning

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Mælk til pensling

  • Lidt olivenolie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter squash, hørfrø, honning, æg, salt og grahamsmel og rør det godt sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen, meget gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i små tern og rør dejen ved høj hastighed til den slipper skålen, ca. 5-10 min. Hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, - den skal nok samle sig, men det tager tid.
  • Smør hænderne med en god sjat olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olivenolie og læg dejen heri, - det gør den nemmere at arbejde med. Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 75-80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir og et klæde over i ca. 30 min.
  • Pensl bollerne med mælk, og bag dem midt i ovnen, i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges.
  • Lad bollerne køle af på en bagerist inden de pakkes i lufttætte poser.
Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø
Opskrift på de bedste squashboller med hørfrø

Kommentarer

  1. Tina Kimer

    Kunnens erstatte squash med gulerødder?

  2. Hej
    Har lavet bollerne og de er fantastiske!
    Vil man kunne lave dejen aftenen i forvejen og sætte den i køleskabet?
    Vil gerne lave dem til brunch.

    • Hej Mia

      Hvor er det dejligt at høre:)
      Det kan du tro du kan, – hvis du lader dem koldhæve skal du blot bruge 10 gram gær i stedte for 25:)
      Husk også at tage dejen ud fra køleskabet og lad den få lidt varme en 1/2 – 1 time inden du former bollerne, og lad dem ligeledes efterhæve på bagepladen en lille halv time:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Mange hilsner
      Dianna

  3. 5 stars
    Virkelig lækre boller, jeg har squash i haven og har allerede bagt dem 4 gange – de forsvinder som dug for solen 🙂

    • Hej Flittiglisen

      Ihhh hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din besked:)
      Det må være skønt at have adgang til hjemmedyrkede squash:) Jeg har også planer op et par bede med hjemmedyrket grønt når vores have projekt er færdigt, og jeg kan se hvor de kan placeres:)

      Rigtig dejlig weekend:)

      Kh Dianna

  4. Tina Lauridsen

    5 stars
    Første gang jeg prøver dem. Ih hvor er de gode!
    Den opskrift kommer i vores lille bog over yndlings opskrifter.

Skriv et svar til Tina Lauridsen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse