Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter

Bagt pighvar med hvidvin og urter

Bagt pighvar med hvidvin og urter
Opskrift på bagt pighvar, tilberedt hel på grill med grøntsager, urter og hvidvin
Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter

Lækker bagt pighvar med grønt, urter og hvidvin, – tilberedt i grill, men kan ligeså nemt tilberedes i ovn, – fremgangsmåden og tid er den samme.
Smagen er helt ubeskrivelig lækker og kødet saftigt og mørt, og grøntsagerne kan med fordel serveres til fisken efterfølgende.
Jeg bagte pighvaren hel, – lagde den med en masse grønt og urter, smør og hvidvin, pakkede den ind og så røg den på vores Morsø gas grill. Det er længe siden jeg har fået et så lækkert stykke fisk, smagfuldt, saftigt og bare perfekt.
Jeg serverede den med nye små kartofler, grøntsager og hollandaise. Find opskriften her.

Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter

Bagt pighvar med hvidvin og urter

Opskrift på bagt pighvar, tilberedt hel på grill med grøntsager, urter og hvidvin
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.59 fra 29 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Pighvar
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    hel pighvar på ca. 2 - 2 1/2 kg

  • 2

    gulerødder

  • 1 porre (kan erstattes af 4 forårsløg)
  • 1

    citron, halveret

  • 1 bdt

    bredbladet persille

  • 1 bdt

    dild

  • 1 1/2 dl

    tør hvidvin

  • 60 g

    smør

  • Flage salt

  • Citronpeber eller almindelig peber

Sådan gør du

  • Skyl og rens fisken grundigt, og dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Skær gulerødder og porrer i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
  • I et stort ovnfast fad lægges kviste af bredbladet persille, dild samt gulerødder og porre stykker. Drys med rigeligt flagesalt samt citron peber, og læg fisken ovenpå.
  • Læg et snit langs ryggen på fisken, det skal kun lige gå gennem skindet, og drys med flagesalt på skindsiden og læg ligeledes store kviste bredbladet persille samt dild på toppen.
  • Pres citronen ud over fisken og læg resterne af citronen sammen med fisken.
  • Læg klatter af smør ud over hele fisken og drys igen med lidt citron peber.
  • Hæld hvidvinen i bunden og dæk fade med staniol.
  • Bag pighvaren over indirekte varme på grillen ved ca. 175-180 grader i ca. 45 min.
    Bages fisken i ovnen er det samme fremgangsmåde som ovenfor.
    Vær opmærksom på at tilberedningstiden er vejledende. Tykkelsen på fisken kan ændre på tilberedningstiden, og ovne varmer meget forskelligt. Tjek derfor altid at fisken er tilberedt som ønsket når den tages ud af ovnen. Dette gøres bedst langs benet i ryggen.
  • Lad fisken hvile i ca. 10 min., og befri den derefter fra benene i store fine stykker, eller sæt den på bordet hel, og lad familien tage for sig af denne fantastiske fisk.
Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter
Pighvar bagt på grill, fantastisk saftigt og velsmagende kød.
Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter
Bagt pighvar – Opskrift på hel bagt pighvar med urter
Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter
Vi elsker vores ude køkken og tilbereder virkelig meget mad derude. Alle vores retter kan selvfølgelig også tilberedes indendørs i ovn, over blus og lignende, men vi vil meget gerne inspirere til at bruge grillen oftere og til andet end klassisk grill.
Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter
Bagt pighvar serveret med de bagte gulerødder fra tilberedningen, små nye kartofler, grønneasparges og hollandaise.

Kommentarer

  1. Pingback: Fiskefrikadeller - Opskrift på fiskefrikadeller af rester

  2. Pingback: Stegt pighvar - Opskrift på stegt pighvar med hollandaise

  3. Fin opskrift og tak for den, MEN man må ALDRIG bruge stanniol sammen med syreholdige madvarer som citroner. Det er et direkte sundhedsskadeligt råd I giver! Syren kan medføre at aluminiummet bliver afgivet til maden

    • Hej Jon

      Tusind tak for din besked, og tak for at gøre mig opmærksom på det,- det var jeg simpelthen ikke klar over.
      Jeg får det rettet i opskriften med det sammen.

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Morten Hald

    God opskrift men stop hysteriet med citroner og alufolie. Du skal spise folie-grillede citrusfrugter hver dag i årevis før man bare nærmer sig grænseværdierne. At nyde indbagt fisk med citron og vin et par gange hver sommer overlever vi sikkert – så nogen sunhedsskadelig opskrift er det ikke

    • Hej Morten

      Tusind tak for din besked, – dejligt du kan lide opskriften 🙂
      Ja jeg var faktisk slet ikke klar over det, – men så kan man jo i hvert fald gøre som man ønsker det.
      De par gange om året vi laver noget med alufolie og citron, – der tager jeg det nu heller ikke så tungt 🙂

      Rigtig god weekend 🙂

      Dbh Dianna

  5. Benta Nielsen

    Læg bagepapir inderst, i folie, så er fisken ikke i berøring med folien, men holder sammen på pakken!

  6. Bjørn Folkvang

    1 star
    Min pighvar på 2,3kg er hverken halvt eller helt færdig.

    2 til 2,5 kg pighvar kan da aldrig nå at blive færdig på den tid, med de grader, i en alm ovn!?! Hvor har du den info fra?

    Så et meget tvivlsomt tak for den oplevelse

    • Hej Bjørn

      Tusind tak for din besked:)
      Jeg har lavet den opskrift VIRKELIG mange gange, og jeg har aldrig oplevet at fisken ikke var tilberedt.

      Så at du oplever at den hverken er halvt eller helt tilberedt, kan jeg simpelthen ikke forstå.

      Jeg lavede den så sent som for 4 uger siden, – og den var præcis som den skulle være.

      Dbh Dianna

  7. Rasmus

    Jeg må give Bjørn ret. Den er ikke engang varm indvendig

    • Hej Rasmus

      Det virker altså underligt.
      Jeg har som sagt brugt denne opskrift et utal af gange, og fisken er perfekt tilberedt hver gang:)

      Nu har jeg så lige googlet lidt rundt, og der peger alle opskrifter altså i samme retning – både med grader og tid:)

      Jeg har altid tilberedt den sådan, og den har aldrig været rå eller under tilberedt:)

      Dbh Dianna

      • 5 stars
        Brugt den ca. 4-5 gange med et vidunderligt resultat. Graderne er perfekt, og selv med staniol er jeg her endnu, og ingen ekstra arme eller noget tredje. Tak (:

        • Hej Jeppe

          Åhhh det er jeg glad for at høre, – både mht. graderne, og også at stanniolen ikke har gjort skade 😉
          Tusind tak for de søde ord og stjernerne 🙂

          Rigtig dejlig dag 🙂

          Dbh Dianna

  8. Morten Rasmussen

    4 stars
    Hej Diana

    Tak for opskrift

    Jeg lavede denne til os som hovedret nytårsaften, i ovn, og ikke på grill.

    Jeg lagde fisken på den anviste bund i et fad, og dækkede fadet med aluminiumsfolie, bagte den i 45 minutter ved 175/180 grader, lod den hvile i 10 minutter og jeg må desværre tilslutte mig koret, der siger at fiske ikke er færdig på den tid, ved de grader, hvis den tilberedes i ovn. Vi endte med at spise af den, men den var ikke helt færdig og kødet slap ikke bare benene.

    På grund af små børn blev fisken efterfølgende sat i ovnen ved 120 grader, bare til at holde den varm, og her stod den en rum tid (30-60 minutter), og herefter var det tydeligt at fisken nu var færdig. Alt proteinet var hvidt, hvor det tidligere havde en klart og nogle steder lyserødt skær.

    Smagen fejlede dog ikke noget, hvorfor opskriften har fået 4 stjerner, men måske du skal teste den af i ovn, bare for en sikkerheds skyld

    De bedste hilsner,
    Morten

    • Hej Morten

      Tusind tak for din besked, – og de fine stjerner.
      Jeg er super ærgerlig over, at den ikke lykkedes i første omgang, – sikken en skam, og så lige nytårsaften.
      Det er jeg ked af at høre.
      Men det irriterer mig også gevaldigt at den ikke lykkedes, for jeg har simpelthen testet og afprøvet den opskrift flere gange, og jeg har altså aldrig oplevet at den har været undertilberedt.

      MEN, nu vil jeg skrive på opskriften at man lige skal tage højde for at ovne varmer forskelligt samt tykkelse/størrelse på fisken.

      Men endnu engang tak for de søde ord, trods den ærgerlige oplevelse.

      Og rigtig godt nytår:)

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Jon Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)