Fiskefrikadeller - Opskrift på fiskefrikadeller af rester

Fiskefrikadeller alla dødefrikadeller

Anbefal


Fiskefrikadeller lavet på rester af tilberedt fisk, – ja det har åbenbart en navn, og det er døde frikadeller. Vi talte med min svigermor dagen efter vi havde fået bagt pighvar, og fortalte at vi ville prøve at lave fiskefrikadeller ud af resterne, og dertil kunne svigermor fortælle at det gjorde man også i gamle dage, både ud af fiskerester men også ud af kødrester, og de kaldes altså døde frikadeller. Måske ikke det mest appetitlige navn, men smagen kan der ikke sættes en finger på, og det er en fantastisk måde at få brugt sine rester på. Vi er vilde med, og jeg elsker alt ved at undgå madspild på en god og velsmagende måde.

Fiskefrikadeller alla døde frikadeller

By Dianna Brinch
Tid: 1 time

Opskrift på lækre fiskefrikadeller lavet på rester af tilberedt fisk, grøntsager og æg.

Ingredienser

  • 400 gram rester af tilberedt fisk, - del i 2 bunker af 200 gram
  • 2 små løg
  • 2 små gulerødder , skrællede
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 lille håndfuld dild
  • 2 æg
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 dl mælk
  • Peber
  • Rapsolie

Fremgangsmåde

1

Fint hak den ene halvdel af fiskeresterne og læg dem til side.

2

I en blender tilsætte den anden halvdel af fisken sammen med gulerødder, løg, persille og dild, som blendes til en ensartet masse.

3

Tilsæt den finthakket fiskekød, æg, mælk, rasp og citron samt salt og peber, og rør det godt sammen med en ske, - lad farsen trække i ca. 15 min.

4

Varm en god sjat rapsolie på en pande og steg fiskefrikadellerne ved middel høj varme til de er gyldne og gennemvarme.

5

Server på rugbrød eller med en god kold kartoffelsalat, perillesauce og kartofler eller lignende.

Fiskefrikadeller - Opskrift på fiskefrikadeller af rester
Fiskefrikadeller lavet af rester af tilberedt fisk, grøntsager og æg.
Fiskefrikadeller - Opskrift på fiskefrikadeller af rester
Fiskefrikadeller lavet af rester, – fantastisk måde at bruge sine tilberedte fiskerester på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.