Opskrift på bagt pighvar, tilberedt hel på grill med grøntsager, urter og hvidvin
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Pighvar
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1
hel pighvar på ca. 2 - 2 1/2 kg
2
gulerødder
1porre (kan erstattes af 4 forårsløg)
1
citron, halveret
1bdt
bredbladet persille
1bdt
dild
1 1/2dl
tør hvidvin
60g
smør
Flage salt
Citronpeber eller almindelig peber
Sådan gør du
Skyl og rens fisken grundigt, og dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke.
Skær gulerødder og porrer i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
I et stort ovnfast fad lægges kviste af bredbladet persille, dild samt gulerødder og porre stykker. Drys med rigeligt flagesalt samt citron peber, og læg fisken ovenpå.
Læg et snit langs ryggen på fisken, det skal kun lige gå gennem skindet, og drys med flagesalt på skindsiden og læg ligeledes store kviste bredbladet persille samt dild på toppen.
Pres citronen ud over fisken og læg resterne af citronen sammen med fisken.
Læg klatter af smør ud over hele fisken og drys igen med lidt citron peber.
Hæld hvidvinen i bunden og dæk fade med staniol.
Bag pighvaren over indirekte varme på grillen ved ca. 175-180 grader i ca. 45 min.Bages fisken i ovnen er det samme fremgangsmåde som ovenfor.Vær opmærksom på at tilberedningstiden er vejledende. Tykkelsen på fisken kan ændre på tilberedningstiden, og ovne varmer meget forskelligt. Tjek derfor altid at fisken er tilberedt som ønsket når den tages ud af ovnen. Dette gøres bedst langs benet i ryggen.
Lad fisken hvile i ca. 10 min., og befri den derefter fra benene i store fine stykker, eller sæt den på bordet hel, og lad familien tage for sig af denne fantastiske fisk.