
Lækker bagt pighvar med grønt, urter og hvidvin, – tilberedt i grill, men kan ligeså nemt tilberedes i ovn, – fremgangsmåden og tid er den samme.
Smagen er helt ubeskrivelig lækker og kødet saftigt og mørt, og grøntsagerne kan med fordel serveres til fisken efterfølgende.
Jeg bagte pighvaren hel, – lagde den med en masse grønt og urter, smør og hvidvin, pakkede den ind og så røg den på vores Morsø gas grill. Det er længe siden jeg har fået et så lækkert stykke fisk, smagfuldt, saftigt og bare perfekt.
Jeg serverede den med nye små kartofler, grøntsager og hollandaise. Find opskriften her.

Bagt pighvar med hvidvin og urter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
hel pighvar på ca. 2 - 2 1/2 kg
- 2
gulerødder
- 1 porre (kan erstattes af 4 forårsløg)
- 1
citron, halveret
- 1 bdt
bredbladet persille
- 1 bdt
dild
- 1 1/2 dl
tør hvidvin
- 60 g
smør
-
Flage salt
- Citronpeber eller almindelig peber
Sådan gør du
- Skyl og rens fisken grundigt, og dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke.
- Skær gulerødder og porrer i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
- I et stort ovnfast fad lægges kviste af bredbladet persille, dild samt gulerødder og porre stykker. Drys med rigeligt flagesalt samt citron peber, og læg fisken ovenpå.
- Læg et snit langs ryggen på fisken, det skal kun lige gå gennem skindet, og drys med flagesalt på skindsiden og læg ligeledes store kviste bredbladet persille samt dild på toppen.
- Pres citronen ud over fisken og læg resterne af citronen sammen med fisken.
- Læg klatter af smør ud over hele fisken og drys igen med lidt citron peber.
- Hæld hvidvinen i bunden og dæk fade med staniol.
- Bag pighvaren over indirekte varme på grillen ved ca. 175-180 grader i ca. 45 min.Bages fisken i ovnen er det samme fremgangsmåde som ovenfor.Vær opmærksom på at tilberedningstiden er vejledende. Tykkelsen på fisken kan ændre på tilberedningstiden, og ovne varmer meget forskelligt. Tjek derfor altid at fisken er tilberedt som ønsket når den tages ud af ovnen. Dette gøres bedst langs benet i ryggen.
- Lad fisken hvile i ca. 10 min., og befri den derefter fra benene i store fine stykker, eller sæt den på bordet hel, og lad familien tage for sig af denne fantastiske fisk.




Pingback: Fiskefrikadeller - Opskrift på fiskefrikadeller af rester
Pingback: Stegt pighvar - Opskrift på stegt pighvar med hollandaise
Fin opskrift og tak for den, MEN man må ALDRIG bruge stanniol sammen med syreholdige madvarer som citroner. Det er et direkte sundhedsskadeligt råd I giver! Syren kan medføre at aluminiummet bliver afgivet til maden
Hej Jon
Tusind tak for din besked, og tak for at gøre mig opmærksom på det,- det var jeg simpelthen ikke klar over.
Jeg får det rettet i opskriften med det sammen.
De bedste hilsner
Dianna
God opskrift men stop hysteriet med citroner og alufolie. Du skal spise folie-grillede citrusfrugter hver dag i årevis før man bare nærmer sig grænseværdierne. At nyde indbagt fisk med citron og vin et par gange hver sommer overlever vi sikkert – så nogen sunhedsskadelig opskrift er det ikke
Hej Morten
Tusind tak for din besked, – dejligt du kan lide opskriften 🙂
Ja jeg var faktisk slet ikke klar over det, – men så kan man jo i hvert fald gøre som man ønsker det.
De par gange om året vi laver noget med alufolie og citron, – der tager jeg det nu heller ikke så tungt 🙂
Rigtig god weekend 🙂
Dbh Dianna
Læg bagepapir inderst, i folie, så er fisken ikke i berøring med folien, men holder sammen på pakken!
Hej Benta
Smart, – tak for at formidle fiffet videre 🙂
Kh Dianna
Min pighvar på 2,3kg er hverken halvt eller helt færdig.
2 til 2,5 kg pighvar kan da aldrig nå at blive færdig på den tid, med de grader, i en alm ovn!?! Hvor har du den info fra?
Så et meget tvivlsomt tak for den oplevelse
Hej Bjørn
Tusind tak for din besked:)
Jeg har lavet den opskrift VIRKELIG mange gange, og jeg har aldrig oplevet at fisken ikke var tilberedt.
Så at du oplever at den hverken er halvt eller helt tilberedt, kan jeg simpelthen ikke forstå.
Jeg lavede den så sent som for 4 uger siden, – og den var præcis som den skulle være.
Dbh Dianna
Jeg må give Bjørn ret. Den er ikke engang varm indvendig
Hej Rasmus
Det virker altså underligt.
Jeg har som sagt brugt denne opskrift et utal af gange, og fisken er perfekt tilberedt hver gang:)
Nu har jeg så lige googlet lidt rundt, og der peger alle opskrifter altså i samme retning – både med grader og tid:)
Jeg har altid tilberedt den sådan, og den har aldrig været rå eller under tilberedt:)
Dbh Dianna
Brugt den ca. 4-5 gange med et vidunderligt resultat. Graderne er perfekt, og selv med staniol er jeg her endnu, og ingen ekstra arme eller noget tredje. Tak (:
Hej Jeppe
Åhhh det er jeg glad for at høre, – både mht. graderne, og også at stanniolen ikke har gjort skade 😉
Tusind tak for de søde ord og stjernerne 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Hej Diana
Tak for opskrift
Jeg lavede denne til os som hovedret nytårsaften, i ovn, og ikke på grill.
Jeg lagde fisken på den anviste bund i et fad, og dækkede fadet med aluminiumsfolie, bagte den i 45 minutter ved 175/180 grader, lod den hvile i 10 minutter og jeg må desværre tilslutte mig koret, der siger at fiske ikke er færdig på den tid, ved de grader, hvis den tilberedes i ovn. Vi endte med at spise af den, men den var ikke helt færdig og kødet slap ikke bare benene.
På grund af små børn blev fisken efterfølgende sat i ovnen ved 120 grader, bare til at holde den varm, og her stod den en rum tid (30-60 minutter), og herefter var det tydeligt at fisken nu var færdig. Alt proteinet var hvidt, hvor det tidligere havde en klart og nogle steder lyserødt skær.
Smagen fejlede dog ikke noget, hvorfor opskriften har fået 4 stjerner, men måske du skal teste den af i ovn, bare for en sikkerheds skyld
De bedste hilsner,
Morten
Hej Morten
Tusind tak for din besked, – og de fine stjerner.
Jeg er super ærgerlig over, at den ikke lykkedes i første omgang, – sikken en skam, og så lige nytårsaften.
Det er jeg ked af at høre.
Men det irriterer mig også gevaldigt at den ikke lykkedes, for jeg har simpelthen testet og afprøvet den opskrift flere gange, og jeg har altså aldrig oplevet at den har været undertilberedt.
MEN, nu vil jeg skrive på opskriften at man lige skal tage højde for at ovne varmer forskelligt samt tykkelse/størrelse på fisken.
Men endnu engang tak for de søde ord, trods den ærgerlige oplevelse.
Og rigtig godt nytår:)
Dbh Dianna
Jeg glæder mig vildt meget til at afprøve denne opskrift i aften- vi har købt en pigvar basse på 3,5 kilo og regner med en 1 time og 15-30 minutter til tilberedning. men jeg vil tjekke til fisken efter 45 minutter 🙂 TAK for altid fantastiske opskrifter!!!
Hej Christina
Ej hvor dejligt, håber det smagte jer 🙂
Og lidt af en basse da, den krævede nok liiidt ekstra tid;-)
Kh Dianna
Det er altid en god ide at bruge et stegetermometer
Hej Kenney
Det kan man sagtens hvis man ønsker det, det har jeg dog aldrig selv brugt når jeg laver pighvar 🙂
Kh Dianna