Bagt kuller med knuste kartofler og persillesmør - Opskrift på kullerloins i ovnen

Bagt kuller med knuste kartofler og persillesmør

Bagt kuller med knuste kartofler og persillesmør - Opskrift på kullerloins i ovnen
Bagt kuller med knuste kartofler og persille smør
Opskrift på bagte kuller loins med knuste kartofler og persillesmør med kapers, hvidløg og citron.
Samlet tid: 1 time
5 fra 8 stemmer

Bagte kullerloins serveret med knuste kartofler og persillesmør med kapers, hvidløg og citron.
Masser af dejlig smag og super nemt at lave.
Bagt kuller smager virkelig dejligt, – saftigt og mørt. Kødet deler sig i lameller, – det er super lækkert.
Kartoflerne bages i ovnen, og når der er ca. 5-8 minutter tilbage, sættes fadt med kuller ind og bages med, – det bliver ikke meget nemmere.
Server med sæsonens grøntsager, – haricot verts, grønne asparges, aspargesbroccoli eller lignende.
Fisk er super sundt og kræver ofte en meget kort tilberednings tid, – det er dejlig nemt, også i hverdagene – og er fantastisk til både frokost, forret eller aftensmad/hovedret.

Bagt kuller med knuste kartofler og persillesmør - Opskrift på kullerloins i ovnen

Bagt kuller med knuste kartofler og persille smør

Opskrift på bagte kuller loins med knuste kartofler og persillesmør med kapers, hvidløg og citron.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bagt kuller

  • 2 kuller loins eller kullerfilet – ca. 600 gram
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket persille
  • Salt og peber

Knuste kartofler

  • 1,2 kg små kartofler
  • 80 g smør
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Salt og peber

Persillesmør med kapers og citron

  • 100 g smør
  • 2 små skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 2-3 spsk kapers
  • 1/2 citron, saften og fintrevet skal heraf
  • Salt og peber

Derudover

  • 300 g haricot verts, asparges, aspargesbroccoli eller lignende

Sådan gør du

Knuste kartofler

  • Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på et skærebræt så overfladen bliver tør.
  • Smelt i mellemtiden smørret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt hvidløg og persille. Krydr med salt og peber.
  • Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og mas dem derefter forsigtigt, med bagsiden af et glas eller lignende.
  • Tag en skefuld af smør blandingen og hæld ud over hver kartoffel, – smør det rundt på kartoflerne.
  • Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min.,- til de er gyldne og sprøde på toppen.
    *Obs, – efter 20 minutter rykkes bagepladen ned i ovnen, og fadet med fiskene stilles ind på en rist i midten af ovnen.

Bagt kuller

  • Dup fisken tør, og læg stykkerne i et ovnfast fad.
    *Smør gerne fadet med en smule olie og drys med lidt salt og peber i bunden inden fisken lægges ovenpå.
  • Rør olivenolie og persille samme og smør det på toppen af fisken, – krydr med salt og peber.
  • Når kartoflerne har bagt i ca. 20 minutter rykker du fadet med kartofler nederst i ovnen, og sætter fisken ind på en rist i midten af ovnen.
    Bag fisken i ca. 5-8 minutter, – alt efter tykkelse.
    *Kog i mellemtiden dine valgte grøntsager i en smule letsaltet vand, – de skal stadig gerne have bid, så giv dem ikke for længe.

Persillesmør med kapers og citron

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg og hvidløg og lad det bruse godt igennem et par minutter.
  • Skru ned for blusset, tilsæt kapers og lad smørsauce stå til kartofler og fisken er klar. Tilsæt først persille, citron og citronskal et par minutter inden saucen skal serveres.

Bagt kuller med knuste kartofler, kapers og persille smør

  • Top fisken med smør saucen og server med de knuste kartofler og kogte/dampede grøntsager. Drys med frisk persille.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse