Aspargessuppe - Opskrift på klassiske cremet aspargessuppe

Aspargessuppe med friske grønne asparges

Hvad synes du?


Klassisk aspargessuppe med grønne asparges, – mild, lækker og cremet. Enkelt og virkelig lækker suppe der bare smager fuldstændig fantastisk, og så er den så nem at lave.
Jeg bruger altid en blanding af hvide glas asparges og friske grønne asparges når jeg laver aspargessuppe. Dels fordi jeg synes væden giver en dejlig smag til suppen, men også fordi jeg godt kan lide kombinationen af de bløde asparges fra glas, og de mere sprøde friske grønne asparges.

Aspargessuppe med friske grønne asparges

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30-45 min.

Opskrift på skøn aspargessuppe med friske grønne asparges.

Ingredienser

  • 4 små glas hvide asparges eller 2 store (ca. 450 g, - drænet vægt)
  • 1 bdr friske grønne asparges
  • 3-4 dl asparges vand
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 4 dl piskefløde
  • 1/2-1 citron, saften heraf
  • 50 g smør
  • 5 spsk hvedemel
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Hæld væden fra de hvide asparges, og gem det til saucen.

2

Smelt smørret i en gryde, pisk melet godt ind i smørret og lad det varme et par minutter.

3

Hæld boullion på ad flere omgange, og pisk grundigt alle klumper ud.

4

Hæld resten af bouillonen, piskefløde og aspargesvand over, og lad saucen koge godt igennem ved middel varme i ca. 15-20 min., - piske jævnligt så den ikke brænder på.

5

Skær de hvide asparges ud i mundrette bidder og læg dem til side.

6

Knæk de grønne asparges hvor de naturligt knækker, kasser bunden og overhæld resten med kogende vand. Lad dem trække i 5 min. inden de overhældes med koldt vand til de er kølet godt af. Skær dem derefter i mundrette bidder.

7

Vend hvide og grønne asparges i suppen og varm suppen godt igennem.

8

Smag til med salt, peber og citron, og server suppen, evt. toppet med lidt tørret persille eller lignende.

Aspargessuppe - Opskrift på klassiske cremet aspargessuppe
Aspargessuppe – Opskrift på klassiske cremet aspargessuppe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*