Klassisk aspargessuppe med grønne asparges, – mild, lækker og cremet. Enkelt og virkelig lækker suppe der bare smager fuldstændig fantastisk, og så er den så nem at lave.
Jeg bruger altid en blanding af hvide glas asparges og friske grønne asparges når jeg laver aspargessuppe. Dels fordi jeg synes væden giver en dejlig smag til suppen, men også fordi jeg godt kan lide kombinationen af de bløde asparges fra glas, og de mere sprøde friske grønne asparges.
Aspargessuppe med friske grønne asparges
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 små glas hvide asparges eller 2 store (ca. 450 g, - drænet vægt)
- 1
bdr friske grønne asparges
- 4 dl
asparges vand
- 1 l
grøntsagsbouillon
- 4 dl
piskefløde
- 1 citron, saften heraf
- 50 g
smør
- 5 spsk
hvedemel
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Hæld væden fra de hvide asparges, og gem det til saucen.
- Smelt smørret i en gryde, pisk melet godt ind i smørret og lad det varme et par minutter.
- Hæld boullion på ad flere omgange, og pisk grundigt alle klumper ud.
- Hæld resten af bouillonen, piskefløde og aspargesvand over, og lad saucen koge godt igennem ved middel varme i ca. 15-20 min., - piske jævnligt så den ikke brænder på.
- Skær de hvide asparges ud i mundrette bidder og læg dem til side.
- Knæk de grønne asparges hvor de naturligt knækker, kasser bunden og overhæld resten med kogende vand. Lad dem trække i 5 min. inden de overhældes med koldt vand til de er kølet godt af. Skær dem derefter i mundrette bidder.
- Vend hvide og grønne asparges i suppen og varm suppen godt igennem.
- Smag til med salt, peber og citron, og server suppen, evt. toppet med lidt tørret persille eller lignende.
Dejlig nem suppe
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Meget lækker og nem suppe… citron gør lige det sidste. Jeg brugte en halv citron. Tak for opskriften..
Hej Helle
Hvor er dette dejligt du skriver det, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Tak for en lækker opskrift. Jeg brugte også citron. Det er den bedste asparges suppe jeg har fået i lang tid. Tak
Hej Lisbeth
Åhhh hvor godt at høre, – det er jeg glad for 😉
Kh Dianna