
Sprød og crunchy asiatisk agurkesalat – virkelig lækker og super nem at lave.
Asiatisk agurkesalat kan laves på ingen tid, 5 minutter så er den klar – og den smager absolut bedst frisklavet.
Skær agurkerne i chunky skiver, og brug helst tynde agurker eller skole agurker, da de har mindre midte.
Bruger du agurker med meget midte, vil jeg anbefale at du skraber kernerne ud – ellers vil vinaigretten hurtigt blive tynd.
Salten fra soyaen vil trække væden ud af agurkerne, derfor vil jeg anbefale at du først blander salat med vinaigrette når agurkesalaten skal serveres.
Asiatisk agurkesalat smager skønt til et stykke stegt eller grillet kylling, som topping på en grøn salat med f.eks. bagt laks, som tilbehør til sprøde forårsruller og lignende.
Jeg kan også bare finde på at lave en portion (eller 1/2 portion), og spise den – alene, uden andet 😉
Den er frisk og sprød, og har den skønneste smag af bl.a. ristet sesam, hvidløg og chili.

Asiatisk agurkesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 tynde agurker, i tykke skiver
- 2 forårsløg, fintsnittet
Asiatisk vinaigrette
- 1/2 spsk sesam
- 2 spsk soya
- 2 spsk riseddike
- 1 spsk sesam olie
- 2 tsk sirup eller honning
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk chiliflager
Instructions
- Rist sesamfrøene på en tør pande.
- Bland de varme sesamfrø med de øvrige ingredienser, og rør vinaigretten sammen.
- Hæld agurker og forårsløg i en skål, hæld vinaigretten over og bland det godt sammen.Server straks.