Opskrift på couscous frikadeller med grøntsager

Arabiske fladbrød med couscous frikadeller og tabouleh

Arabiske fladbrød med couscous frikadeller og tabouleh
Opskrift på lækre arabiske fladbrød med couscous frikadeller og syrlig tabouleh.
Opskrift på couscous frikadeller med grøntsager

Lækre saftige fladbrød med velsmagende vegetar frikadeller med couscous og grøntsager samt en knasende sprød og let syrlig tabouleh, – det arabiske køkken er fantastisk og fuld af smag.
Server rullerne med en lækker baba ganoush eller cremet hummus, – det passer perfekt til dette fantastiske måltid.

Opskrift på couscous frikadeller med grøntsager

Arabiske fladbrød med couscous frikadeller og tabouleh

Opskrift på lækre arabiske fladbrød med couscous frikadeller og syrlig tabouleh.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Arabiske fladbrød

  • 25 g

    gær

  • 3 1/2 dl

    lunken vand

  • 550 g

    hvedemel + lidt til at rulle ud i

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    sukker

  • 1 spsk

    olivenolie

  • Sprayfedt

Couscous frikadeller

  • 400

    g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous

  • 1

    squash, groftrevet

  • 1

    stor gulerod, groft revet

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 store håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • 100 g

    feta

  • 2

    æg

  • 1 dl rasp
  • Salt og peber

  • Rapsolie

Tabouleh

  • 100 g

    tilberedt couscous, - svarer ca. til 1/2 dl tør couscous

  • 150 g

    bredbladet persille

  • 8

    cherry tomater

  • 1/2

    agurk, uden kerner

  • 2

    forårsløg

  • 1/4 dl

    olivenolie

  • 1 1/2 citron, saften heraf
  • 1 nip

    sukker

  • Salt og peber

  • Evt. lidt feta til at smuldre i ved servering

Sådan gør du

Arabisk fladbrød

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, sukker og olie.
  • Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen, gerne på maskine til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
  • Dæg skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en times tid.
  • Del dejen i 8 lige store boller, ca. 110 g pr. stk.
  • Rul hver bolle ud i en stor cirkel, den skal være ca. 2-3 mm tyk, - brug evt. lidt mel hvis der er behov.
  • Varme en pande op ved middel varme og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl den med lidt olie.
  • Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, - det giver et lækker saftigt fladbrød.

Couscous frikadeller

  • Bland couscous med squash, gulerod, hvidløg og persille.
  • Smuldr fetaen i ovenstående blanding, og smag farsen til med salt og peber.
  • Rør derefter 2 æg i farsen samt rasp, - farsen skal være fast og ikke for våd. Lad farsen hvile 15 min. på køkkenbordet.
  • Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, - form couscous frikadellerne og steg dem til de er gyldne og sprøde på begge sider. Vent med at vende dem til de har fået stegeskorpe, så ikke frikadellerne bliver porøse af at blive vendt for mange gange. Jeg synes de er nemmest at forme i hænderne, mas dem let flade og læg dem på panden.

Tabouleh

  • Hak persillen, tomater, forårsløg og agurk fint, og bland det sammen med de tilberedte couscous.
  • Blad olivenolie med saften af en citron og lidt sukker, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere citronsaft, - personligt kan jeg godt lide at denne salat er lidt syrlig, men det er smag og behag.
  • Vend marinaden i salaten kort inden servering.
Opskrift på lækre arabiske fladbrød med couscous frikadeller og syrlig tabouleh
Lækre arabiske fladbrød med couscous frikadeller og syrlig tabouleh.

Kommentarer

  1. Pingback: Tabouleh - Opskrift på sprøg og lækker tabouleh med couscous

  2. Pingback: Arabiske fladbrød - Opskrift på lækre arabiske fladbrød

  3. Sandra

    Lækker opskrift. Ville man kunne tilføje tzatziki, eller ville det ikke passe ind?

    • Hej Sandra

      Tusind tak, hvor er det dejligt at høre
      Jeg er jo kæmpe dressing fan, ekstra dressing på alt, og tzatziki ville passe perfekt tænker jeg
      Har en skøn opskrift på tzatziki på bloggen

      Rigtig dejlig dag☀️☀️

  4. Hej Kan dellerne fryses??

    • Hej Mia

      Jeg har faktisk ikke prøvet det, – men ved at couscous godt kan fryses. Det eneste jeg kan være nervøs for er om de måske bliver lidt “våde” i det, – men vil meget gerne prøve næste gang jeg laver dem

      Rigtig god weekend.

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Hej Dianna
    Jeg vil starte med at sige, at du har nogle fantastiske opskrifter, som vi er vilde med herhjemme!
    Jeg vil prøve at lave denne her med fladbrød og couscousfrikadeller – mine tre børn, og jeg, synes den ser meget appetitvækkende ud. Jeg har bare et par spørgsmål: Kan man lave fladdbrødene i forvejen, fx. tidligere på dagen og så lune dem senere? Eller er de bedst at lave lige før man skal spise dem? Kan de evt fryses ned og lunes efterfølgende?
    De bedste hilsner
    Ulla og Co.

    • Hej Ulla

      Hvor er det bare dejligt at høre altså 🙂
      Du kan sagtens lave dem i forvejen og lune dem – og de kan også fryses 🙂

      Når de skal lunes er det godt at give dem noget damp, så de bliver bløde 🙂
      Du kan f.eks. give dem en smule vand, eller varme dem i folie så de damper:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Sandra Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)