
Super lækre æggewraps med masser af grønt og de bedste sprøde quinoafrikadeller.
Vi lavede disse æggewraps til aftensmad da vi lå inde med en rest quinoadeller fra dagen før samt forskellige rester grønt. Brug hvad du har af grønt i køleskabet, – æggewraps er en super god måde at få brugt sine rester på, da de kan fyldes med nærmest alt.
Herunder får du opskriften på quinoafrikadeller og æggewraps, samt mit bud på hvad der er lækkert at fylde i af grønt og tilbehør.

Æggewrap med sprøde quinoafrikadeller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Quinoafrikadeller
- 2 dl
lys quinoa
- 2
gulerødder, groftrevet
- 1/2
squash, groftrevet
- 1
løg, finthakket
- 1 stor håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld ramsløg, finthakket (hvis sæson) - kan erstattes af 1-2 fed hvidløg, fintrevet
- 1/2 dl havregryn
- 1 dl
rasp
- 3
æg
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 tsk
spidskommen
- 1 tsk
stødt koriander
- 1/2 tsk
chilipulver
-
Salt og peber
-
Rapsolie
Æggewraps - til 4 wraps
- 10
æg
-
Salt og hvid peber
-
Lidt sprayfedt eller olie til stegning
Sådan gør du
Quinoafrikadeller
- Kog quinoaen som beskrevet på pakken, og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand. Lad dem dræne godt i en sigte i 15-20 min.
- Bland quinoaen med gulerødder, squash, løg, persille og ramsløg, og rør det godt sammen.
- Tilsæt havregryn, rasp og krydderier og smag til med salt og peber.
- Rør æggene i farsen og lad den hvile i 15 min.
- Form frikadellerne i hånden, det er det nemmeste. Mas farsen godt sammen, og steg frikadellerne i rigeligt rapsolie på en pande ved middel varme.
Æggewraps
- Pisk æggene godt sammen og krydr med salt og peber.
- Varm lidt sprayfedt eller olie op på en pande og bag dine æggewraps på den ene side til de næsten er gennembagt.
- Drys lidt mozzarella på halvdelen af hver æggewrap, og lad dem bage færdigt.
- Bland spidskålen med persille og rødløg.
- Læg et lag blandet salat ovenpå osten, top med lidt af kålblandingen og derefter de sprøde quinoafrikadeller.
- Drys til sidst med grofthakkede hasselnødder og evt. lidt dressing.
