
Virkelig skøn og lækker marmelade, – lavet med friske abrikoser og vanilje.
Den tager ikke mange øjeblikke at bikse sammen, og smager simpelthen skønt at sol og sommer.
Brug din abrikosmarmelade samme med pandekager, på en ostemad eller alene på en skive nybagt brød.

Abrikosmarmelade med vanilje
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g friske abrikoser
- 200 g sukker
- 1/2 citron, saft og fintrevet skal
- 1/2 vaniljestang
Sådan gør du
- Skyl abrikoserne grundigt, halver dem og fjern stenene.
- Skær abrikoserne i små tern på ca. 1/2 x 1/2 cm.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
- Hæld abrikos tern, sukker, vanilje, vaniljestang, citronsaft og skal i en lille kasserolle og kog op.
- Skru ned til svag til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 min., til abrikoserne er møre og let udkogte.
- Fjern vaniljestangen og hæld marmeladen på et skolde og evt. atemon skyllet glas. Skru låget på og stil på køl, og lad abrikosmarmeladen køle helt af inden den serveres.

Den er så dejlig.
Tusind tak Sanne 🙂
Det er en rigtig dejlig marmelade.
Hej Jette
Det er jeg virkelig glad for at høre – tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna