
Fantastisk lækre og bløde snurrer med squash, hørfrø og mozzarella. De smager helt formidabelt, og er lækre saftige, – også på 3. og 4. dagen, hvis de får lov at holde så længe.
De er perfekte som mad brød, mellemmåltid og i madpakken, og kan snildt fryses, – de er lige så friske når de er optøede igen.

Squash snurrer med hørfrø og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dejen
- 25 g
gær
- 2 dl
lunken danskvand eller vand
- 1
æg
- 50 g
blødt smør
- 400 g
hvedemel
- 1 spsk
sukker
- 1 tsk
salt
-
Lidt olie
- 1
sammenpisket æg til pensling
Derudover
- 1/2
squash uden kerner, - fintrevet
- 1 dl
hørfrø
-
Lidt salt
- 100 g
revet mozzarella
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lunkne danskvand og tilsæt æg og sukker, - rør det let sammen.
- Tilsæt lidt hvedemel sammen med saltet, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
- Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
- Smør hænderne med lidt olie, og tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.
- 1 time inden hævningen er færdig blandes fintrevet squash med hørfrø og en smule salt, - lad det trække til dejen er hævet færdigt.
- Tag dejen ud, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen i i et rektangel på ca. 1/2 cm i tykkelsen.
- Smør hele fladen med blandingen af squash og hørfrø, og drys derefter med revet mozzarella. Det skal helt ud til kanterne, så alle snurrer får godt med fyld.
- Fold dejen på midten, på den smalle led, så du ender op med et mere eller mindre kvadratisk stykke, - mas det let sammen.
- Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden, - det gøres nemmest med en pizzaskærer.
- Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
- Placer snurrerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, med enderne nedad. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig oven, i ca. 12-14 min. Jeg bager altid én plade ad gangen i almindelig ovn, - du kan også bage 2 plader ad gangen ved varmluft 180 grader.
- Lad dem køle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder eller pose.

