
Super lækker og mættende suppe spækket med grønsager og smag, og fyldt med fiber, proteiner og vitaminer.
Suppen kan serveres alene eller med lune nachos ved siden af.
Vi har toppet vores med både cremefraiche og avocado, men blot creme fraiche, lidt cheddar eller lignende er ligeså fantastisk.

Mexicansk bønnesuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
løg, grofthakket
- 2
rød peberfrugter, skåret i tern
- 1
grøn peberfrugt, skåret i tern
- 2 stilke bladselleri, finthakket
- 8 babymajs, skåret i skiver (kan undlades)
- 6 fed
hvidløg, finthakket
- 1 dåse
sorte bønner
- 1 dåse
kidney bønner
- 2 dåse
hakkede tomater
- 1 l
grøntsags boullion
- 1 lime, saften heraf
- 3 spsk syltede jalapenos, hakket
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 20 g mørk chokolade
- 2 tsk
chilipulver
- 1/2 tsk
cayenne
- 2 tsk
spidskommen, stødt
- 2 tsk
koriander, stødt
- 1/2 tsk
kanel
-
Olivenolie
-
Salt og peber
Topping og tilbehør
- 2
avocadoer, mosede med en gaffel og krydret med salt og peber
-
Bredbladet persille, grofthakket
- Creme fraiche
-
Nachos
-
Limebåde
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg blanke i lidt olivenolie.
- Tilsæt grøntsager og jalapenos og steg videre i små 5 min. ved middel varme.
- Hæld krydderierne over og varm igennem, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad den stege med et par minutter.
- Tilsæt chokolade, boullion og hakkede tomater og lad retten simre i 20-30 min.
- Tilsæt bønnerne og varm godt igennem og smag til med salt, peber og lime.Server retten toppet med avocado, cremefraiche og persille.

Skyller du bønnerne fra dåsen ?
Hej Stina
Ja det gør jeg altid:)
Kh Dianna
Hvornår kommer du bønnerne i? Og kan suppen fryses?
Hej Anna
De skal i til sidst, har opdateret det på opskriften 🙂
Kh Dianna