
Fødselsdagsboller, bamseboller, gærboller, hvide boller – kært barn har mange navne, men én ting er sikkert: Disse bløde og luftige hvedeboller hører sig til, når der skal hygges.
Der er noget særligt ved en nybagt fødselsdagsbolle. Duften af friskbagte boller, den bløde krumme og den let søde smag gør dem helt uimodståelige. De kan serveres præcis, som du bedst kan lide dem – hvad enten det er med smør, syltetøj eller en god skive ost.
Disse klassiske bamseboller er perfekte til fødselsdage, brunch, eftermiddagskaffe eller bare en hyggelig stund.
Nyd dem lune direkte fra ovnen eller bag dem dagen før – de forbliver dejligt bløde!
Uanset hvad, så er disse bamseboller et must til enhver hyggestund.

Fødselsdagsboller – Bløde bamseboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl lun mælk (vand kan også bruges)
- 25 g
gær
- 2 spsk
sukker
- 1
æg
- 500 g
hvedemel
- 1 tsk
salt
- 75 g
smør, stuetemperatur
- 1/2 tsk kardemomme – kan undlades
- Sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt derefter sukker og æg.
- Bland mel og salt, og tilsæt lidt ad gangen. Rør dejen til alt melet er brugt, og dejen har en ensartet overflade.
- Tilsæt smørret i små tern, og rør dejen, gerne på maskine, til den har samlet sig og slipper kanterne. Det tager ca. 5-8 minutter. Dejen skal være let klistret, men stadig slippe kanterne.
- Tag dejen ud af skålen, spænd den let op ved at folde bunden ind under hinanden, og form den til en stor bolle. Læg den tilbage i hæveskålen og drys evt. med en smule mel.
- Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk., og tril bollerne runde. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter rund i håndfladerne. På den måde får man nogle flotte runde boller.
- Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter under et klæde.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10-12 min ved 225 grader, almindelig ovn.
- Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i en lufttæt pose. Opbevar dem ved stuetemperatur, så holder de sig lækre bløde i flere dage.
Pingback: Bløde juleboller – Gourministeriet
God klassiske opskrift!! 10/10
Hej Maggie
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Smager dejligt, hvordan gør jeg den Julet
Hej May-Britt
Hvor er det dejligt at høre – tak 🙂
Prøv at kigge på min opskrift der hedder juleboller, tænker det må være sådan en opskrift du søger 🙂
Kh Dianna