Julespritz med tranebær – festlig og nem cocktail til julen (og resten af året).
Her får du en julet version af den klassiske Aperol Spritz – med et lille twist af tranebær, som gør den helt perfekt til december.
Den her Tranebær Spritz er supernem at lave og smager præcis som en klassisk spritz – bare med et hint af noget friskt og julet fra tranebærjuicen.
Jeg laver den med prosecco, Aperol og tranebærjuice, masser af isterninger – og så topper jeg med friske tranebær og en kvist rosmarin. Det giver både en smuk servering og en lille duft af jul.
Du kan også tilsætte en smule danskvand, ligesom man gør med en klassisk spritz, hvis du gerne vil give den lidt ekstra brus. Jeg synes dog, den er virkelig fin som den er.
Derudover kan et lille skud af friskpresset citron – eller lime, gøre den endnu mere frisk og tilføre lidt syre.
Det her er en enkel, festlig og virkelig lækker cocktail, der både kan serveres til julefrokosten, adventsweekender, som velkomstdrink til juleaften – eller til nytår. Og naturligvis kan den også serveres på alle andre årstider – året igennem.
Smagen er mild og afbalanceret, og tranebærjuicen stjæler ikke billedet – den giver bare lige et lille julespark.

Jule Spritz – Tranebær Spritz
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 18 cl prosecco
- 10 cl aperol
- 12 cl tranebærjuice
- Isterninger
- Friske tranebær og rosmarin
Sådan gør du
- Fyld 2 store glas op med isterninger.
- Hæld først prosecco i glassene, og tilsæt derefter aperol og slut af med tranebærjuice. Rør evt. rundt med et sugerør eller en lang ske, så ingredienserne bliver mixet ordentligt sammen.Du kan også mixe din Tranebær Spritz i en kande, så den er lige til at hælde over isterningerne.
- Top med tranebær og en kvist rosmarin.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

