Pisket brunet smør – luftigt, cremet og fuld af smag.
Der er altså bare noget helt særligt over pisket smør – især når det er lavet med brunet smør, der har den her dybe, nøddeagtige smag og en næsten karamelliseret duft.
Her får du min opskrift på det lækreste piskede brunet smør – luftigt, blødt og fyldt med smag. Du starter med at smelte smørret ved lav til middel varme og lader det langsomt brune, mens du rører undervejs. Når det dufter af ristede nødder og har fået den helt rigtige gyldne farve, stiller du det på køl, til det har sat sig og har stuetemperatur. Det er vigtigt, at det ikke er smeltet, når du går i gang med at piske det.
Herefter piskes smørret lyst og luftigt – og med lidt flagesalt til sidst, så har du den mest vidunderlige smørvariant, der gør selv det simpleste brød til noget særligt.
Brug det som restaurant-style tilbehør til friskbagt brød, ovenpå en god bøf, til grillede grøntsager – eller som prikken over i’et i bagtekartofler. Det kan nemt forberedes dagen før og holder sig fint på køl i flere dage – det skal dog ud af køleskabet i god tid inden servering så det bliver lækker blødt igen.

Pisket brunet smør
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g saltet smørblok
- 1/2 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Smelt smørret ved middel varme. Lad det bruse godt op, og skru derefter en smule ned for varmen. Lad det tilberede til smørret bruner og dufter nærmest nøddeagtigt – rør undervejs.
- Sæt smørret på køl og lad det køle af til det har sat sig og er stuetemperatur.Du kan forberede det brunede smør dagen i forvejen og sætte på køl. Så tager du det blot ud af køleskabet dagen efter og lader det stå til det er blødt og har stuetemperatur.
- Læg smørret i en skål, og pisk det lyst i en røremaskine eller med et piskeris. Det tager ca. 5 minutter.
- Tilsæt salten, og pisk i yderligere et par minutter, til smørret er luftigt og lækker.
- Server straks – med et lækkert friskbagt brød.
- Smørret kan godt forberedes og opbevares på køl – men det vil naturligvis sætte sig. Så tag det ud 1 times tid inden den skal serveres, så det igen bliver blødt og lækkert – det beholder fint den luftige konsistens.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

