Opskrift på det lækreste luftige brunede piskede smør.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Pisket smør
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 8personer
Calories 179kcal
Ingredienser
200gsaltet smørblok
1/2tskflagesalt
Sådan gør du
Smelt smørret ved middel varme. Lad det bruse godt op, og skru derefter en smule ned for varmen. Lad det tilberede til smørret bruner og dufter nærmest nøddeagtigt - rør undervejs.
Sæt smørret på køl og lad det køle af til det har sat sig og er stuetemperatur.Du kan forberede det brunede smør dagen i forvejen og sætte på køl. Så tager du det blot ud af køleskabet dagen efter og lader det stå til det er blødt og har stuetemperatur.
Læg smørret i en skål, og pisk det lyst i en røremaskine eller med et piskeris. Det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt salten, og pisk i yderligere et par minutter, til smørret er luftigt og lækker.
Server straks – med et lækkert friskbagt brød.
Smørret kan godt forberedes og opbevares på køl – men det vil naturligvis sætte sig. Så tag det ud 1 times tid inden den skal serveres, så det igen bliver blødt og lækkert – det beholder fint den luftige konsistens.