Sundere æggesalat – Cremet og smagfuld med mindre mayo

Sundere æggesalat

Sundere æggesalat
Opskrift på sundere æggesalat - lavet på en base af creme fraiche.
Sundere æggesalat – Cremet og smagfuld med mindre mayo

Sundere æggesalat – cremet, lækker og proteinrig.

Her får du en sundere version af den klassiske æggesalat. Det meste af mayonnaisen er skiftet ud med creme fraiche 9%, så du sparer på både fedt og kalorier – uden at gå på kompromis med den cremede konsistens eller den gode smag.

Æggesalaten er fyldt med finthakket purløg for friskhed og små tern af syltet agurk, der giver et skønt crunch og en mild syrlighed. Resultatet er en æggesalat, der er både mættende, smagfuld og perfekt til alt fra frokostbordet til en hurtig madpakke.

Et lille tip: Sørg for, at æggene er helt tørre, når du piller dem, så der ikke kommer ekstra vand i salaten. Og hæld evt. væden fra creme fraichen, inden du rører den sammen, så konsistensen forbliver lækker og fast. Æggesalaten kan opbevares på køl i 2-3 dage.

Sund æggesalat til frokost

Denne æggesalat er genial som fyld i en sandwich eller wrap – den er både proteinrig og mættende, og passer perfekt sammen med sprød salat og frisk grønt.
Den fungerer også skønt som topping på rugbrød eller som en del af et frokostbord sammen med grøntsagsstænger og lidt godt brød.

Sundere æggesalat – Cremet og smagfuld med mindre mayo

Sundere æggesalat

Opskrift på sundere æggesalat – lavet på en base af creme fraiche.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Nøgleord: Madpakke, Æggesalat
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal4 personer

Ingredienser

  • 8 hårdkogte æg, kolde
  • 4 spsk creme fraiche 9%
  • 1 spsk mayonnaise let
  • 2 spsk purløg, finthakket
  • 50 g syltede agurker, finthakket
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak de hårdkogte æg groft. Brug evt. en æggedeler, og del dem på to leder.
  • Rør creme fraiche og mayonnaise sammen, tilsæt purløg, syltede agurker, karry, gurkemeje og de hakkede æg, og smag til med salt og peber.
  • Opbevar æggesalaten tildækket og på køl til den skal serveres.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)