
Denne tuntatar med brunet smør og wasabi er en lille smagseksplosion, der er både enkel og elegant. Perfekt som en appetitvækker eller lille forret, hvor få ingredienser får lov at skinne igennem.
Tunen skæres i små, delikate tern og lægges i bunden af en lille skål. Herefter toppes den med en skefuld soja, lunt brunet smør, knasende hakkede wasabiærter, friske løgspirer og et strejf friskkværnet peber.
Kombinationen af den møre tun, den nøddeagtige fedme fra smørret, saltbalancen fra sojan, knaset og styrken fra wasabiærterne og friskheden fra spirerne er intet mindre end himmelsk.
Det vigtigste trick er, at smørret skal være lunt – ikke for varmt, så tunen tilberedes, men heller ikke koldt, så det sætter sig i klumper.
De fleste ingredienser kan forberedes på forhånd, så retten kun skal samles lige inden servering.
Vigtigt om rå fisk
Når du serverer tun (eller anden fisk) rå, er det vigtigt for fødevaresikkerheden, at fisken har været frosset ned først. Det dræber eventuelle parasitter og gør fisken sikker at spise rå. I Danmark anbefales det, at fisken fryses ved -20°C i minimum 24 timer før brug.
Hvis du køber tun specifikt til sushi eller tatar, kan du ofte finde det mærket som “sashimi-grade” eller “til rå anvendelse” – her er fisken allerede håndteret og nedfrosset korrekt.
Bruger du frisk tun, så sørg for at fryse den ned selv, og tø den op i køleskabet inden du tilbereder retten.

Tuntatar med brunet smør og wasabi
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8 spsk klaret smør
- 200 g fersk tun
- 6 spsk soya
- 1 håndfuld wasabiærter, grofthakket
- 1 håndfuld løgspirer
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt smørret ved middel varme. Lad det bruse godt op, og skru derefter en smule ned for varmen. Lad det tilberede til smørret bruner – rør undervejs. Det er vigtigt at smørret kun er lillefinger varmt og ikke brændende varmt, når retten skal samles. Samtidig er det også vigtigt at det ikke er for koldt, for så vil det sætte sig når retten samles.
- Skær tunen i små firkanter på max 1 x 1 centimeter.
- Fordel tunen i 4 serveringsskåle, hæld 1 1/2 spsk soya over hver og 2 spsk brunet smør. Drys toppen med hakkede wasabiærter og top med løgspirer og friskkværnet peber.