
Dubai chokolade cheesecake i glas – nem dessert med kadayif og pistacie.
Her er mit take på den virale Dubai chokolade, her i en uimodståelig og luksuriøs dessert. En chokolade der er gået viralt for sin cremede, søde og let nøddeagtige smag. Og nu har jeg altså lavet en version som cheesecake i glas – perfekt som portionsanrettet dessert, som gæsterne ikke glemmer foreløbigt.
Den her mini chokolade cheesecake i glas er lavet uden husblas, og er derfor både nem og hurtig at lave. Bunden består af sprød ristet kadayif, vendt sammen med pistaciecreme, som giver en fantastisk konsistens og nøddeagtig dybde.
Ovenpå kommer en silkeblød chokolade-ostecreme, som gemmer på en hemmelig midte af chokoladesauce. Det hele toppes med finthakkede, usaltede pistacienødder. En sødmefuld, cremet og crunch’et dessert med smag af Dubai chokolade.
Jeg brugte ristet kadayif, fordi det var det, jeg kunne få fingrene i – men har du kun den rå version, så kan du bare skære det i ca. 1 cm stykker og riste det kort i smør på panden. Bare pas på – det må ikke blive for fedtet.
Hvad er Dubai chokolade?
Dubai chokolade er en populær trend på sociale medier – særligt TikTok og Instagram – hvor mælke chokolade kombineres med kadayif og pistaciecreme. Det er en dessert, der smager af luksus, og som både ser og føles eksklusiv.
Her har jeg lavet mit eget twist på trenden – nemlig som en Dubai-inspireret cheesecake i glas, hvor alle elementerne er med: chokolade, pistacie, crunch og cremethed – bare i en nem og elegant servering

Dubai chokolade cheesecake – Cheesecake i glas
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bund
- 140 g ristet kadayif*
- 140 g pistaciecreme
Chokolade ostecreme
- 150 g mælke chokolade
- 2-3 spsk usødet kakaopulver
- 200 g flødeost
- 3 dl piskefløde
- 25 g flormelis
Derudover
- Chokoladesauce
- Finthakket usaltede pistacienødder
Sådan gør du
Bund
- Rør kadayif og pistaciecremen sammen. Er din pistaciecreme meget fast kan du lige lune den i mikroovnen et øjeblik, så er den nemmere at røre ud.*Kan du ikke finde ristet kadayif, kan du selv stege det på panden først. Skær det ud i mindre stykker og steg det gyldent i en smule smør på en pande. Det må ikke blive for fedtet. Jeg kunne kun få fat i ristet kadayif.
- Fordel det i 8 serveringsglas.
Chokolade ostecreme
- Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen og rør kakaopulveret ud heri. Lad den blive lillefinger varm.
- Piskes flødeost, piskefløde og flormelis sammen til en blød cremen, og rør den smeltede chokolade ud heri. Tilsæt den i en fin stråle imens du rører, så chokoladen røres ind i cremen med det sammen. Bliver den for kold vil det blive til nistre af chokolade i ostecremen, fremfor at blive til en brun chokolade ostecreme.
- Hæld cremen på en sprøjtepose og sprøjt det over bundene.
- Lav en lille fordybning i toppen med en måle teske eller lignende, og fyld det med chokoladesauce.
- Drys med hakkede pistacienødder, gerne ekstra grønne, og server.
Hvilken chokolade bruger du til cremen?
Hej Sandra
Jeg bruger altid Callebaut chokolade – her deres mælkechokolade 🙂
Kh Dianna
Kæmpe hit!! Også hos vores teens!
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hvilken pistacie creme er god. Skal lave macarons til min datters nonfirmation. Har lovet at prøve lave noget ala Dubai chokolade som creme i dem
Virkelig lækker dessert og samtidig super nem:-)