Opskrift på lækker cremet Dubai chokolade inspireret cheesecake uden husblas - mini Dubai cheesecake.
Ret Dessert
Køkken Arabisk
Nøgleord Cheesecake i glas, cheesecake uden husblas, Dubai chokolade, Nem cheesecake
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 8personer
Calories 482kcal
Ingredienser
Bund
140gristet kadayif*
140gpistaciecreme
Chokolade ostecreme
150gmælke chokolade
2-3spskusødet kakaopulver
200gflødeost
3dlpiskefløde
25gflormelis
Derudover
Chokoladesauce
Finthakket usaltede pistacienødder
Sådan gør du
Bund
Rør kadayif og pistaciecremen sammen. Er din pistaciecreme meget fast kan du lige lune den i mikroovnen et øjeblik, så er den nemmere at røre ud.*Kan du ikke finde ristet kadayif, kan du selv stege det på panden først. Skær det ud i mindre stykker og steg det gyldent i en smule smør på en pande. Det må ikke blive for fedtet. Jeg kunne kun få fat i ristet kadayif.
Fordel det i 8 serveringsglas.
Chokolade ostecreme
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen og rør kakaopulveret ud heri. Lad den blive lillefinger varm.
Piskes flødeost, piskefløde og flormelis sammen til en blød cremen, og rør den smeltede chokolade ud heri. Tilsæt den i en fin stråle imens du rører, så chokoladen røres ind i cremen med det sammen. Bliver den for kold vil det blive til nistre af chokolade i ostecremen, fremfor at blive til en brun chokolade ostecreme.
Hæld cremen på en sprøjtepose og sprøjt det over bundene.
Lav en lille fordybning i toppen med en måle teske eller lignende, og fyld det med chokoladesauce.
Drys med hakkede pistacienødder, gerne ekstra grønne, og server.