
Fantastisk nem og lækker pastaret med friske tomater, mascarpone og hvidvin.
Cremet og enkel, og pakket med lækre smage.
Udover mascarpone, hvidvin og tomater finder du masser af hvidløg, basilikum og parmesan i denne her pastaret, – nogle smage der arbejder perfekt sammen.
Pasta med mascarpone er altså utrolig lækkert, – du får den lækreste cremede sauce med en god fylde og dybde. Men du kan til en hver tid udskifte mascarponen med fløde, – resultatet bliver altså ligeså lækkert.
Jeg lavede pastaretten fordi jeg havde en god portion cherrytomater liggende der skulle bruges, samt en rest mascarpone fra da vi lavede pizza. Jeg forventede selvfølgelig et godt resultat, for med de råvarer kan det ikke gå helt galt, – men det blev altså endnu bedre end jeg havde turde håbe på.

Pasta med friske tomater, hvidvin og mascarpone
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
pasta
- 450 g
friske tomater, gerne lækre cherrytomater, skåret i halve
- 1
løg, finthakket
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 8-10
stilke frisk basilikum
- 1
dl hvidvin (kan undlades eller erstattes af 1 dl grøntsagsbouillon)
- 250 g mascarpone - kan erstattes af fløde
- 50 g
parmesan, revet
- 1/2 tsk
tørret basilikum
- 1/4 tsk
chiliflager
-
Olie
-
Salt og peber
- 1/2-1 dl
pastavand
Sådan gør du
- Varm en sjat olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt tomaterne, tørret basilikum, chiliflager og halvdelen af basilikumbladene, - krydr med peber og lad det simre i ca. 5-8 min.
- Hæld hvidvinen over og kog den ind.
- Tilsæt mascarpone og parmesan og lad retten simre i 8-10 min. imens pastaen tilberedes som beskrevet på pakken.
- Inden servering vendes de sidste basilikums blade i retten, og der smages til med salt og peber.
- Vend den drænede pasta i saucen og tilsæt evt. 1/2-1 dl kogevand hvis der er behov for det.
- Server pastaen, - evt. toppet med mere frisk basilikum og frisk kværnet peber.

Pingback: Pasta med oksemørbrad, svampe, spinat og mascarpone - Gourministeriet
Vanvittig skøn og helt enkel ret. En kæmpe succes her i huset. Jeg valgte at bytte mascarpone ud med ricotta for en lidt “slankere” udgave, og det var bestemt ikke tosset. Heldigvis havde vi pasta på lager indkøbt i og hjembragt fra Toscana. Tanken og minderne om, hvor pastaen er indkøbt gav helt sikkert lidt ekstra kærlighed til retten Jeg glæder mig allerede til næste gang, retten skal på bordet. Snart!
Hej Lisa
Ej det lyder virkelig også lækkert 🙂 Og ricotta har jo samtidig den lækre cremede konsistens, rigtig god idé – det vil jeg også prøve 🙂
Arh men så bliver det da heller ikke bedre, – det er skønt, at bringe lokale råvarer hjem fra en dejlig solskins rig ferie, og så lige netop tage dem frem på en kold vinter dag, uhmm 🙂
Tak for din rigtig dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Den skal prøves i morgen (24/3-21) mums
Hej Mark
Det lyder dejligt, – den smager simpelthen så godt, så det kan du godt glæde dig til
Rigtig god aften
De bedste hilsner
Dianna
Virkelig lækker ret – simpel, men med stor smag!
Hej Annika
Det er så dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker og nem ret. En ny favorit hjemme hos os! Vi erstattede hvidvinen med grøntsagsboullion, og det gør den bestemt ikke ringere
Hej Camilla
Hvor er det bare skønt at høre 🙂 Og det kan man nemlig sagtens gøre, – dejligt I kunne lide den 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Et stort hit herhjemme, mega lækker ret! 🙂
Hej Maria
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – det er jeg så glad for, tusind tak 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Elsker den! Hvidløg, basilikum og tomater fra haven. Og en rest champagne i stedet for hvidvin – det skulle jo nødig gå til spilde! Og jeg havde også kun rødløg og ingen parmesan. Vores lignede ikke opskriften, men den blev også lavet med et halvt øje, dagen derpå træthed og en spændende lydbog, og alligevel må jeg bare sige trods alle disse odds imod sig: MEEEEGA lækkert, bare spring ud i det, det kan ikke gå galt. Og min überkræsne søn spiste 2 portioner
Hej Julie
Åhhh hvor dejligt at høre altså, tak 🙂
Nej det kan nemlig ikke gå helt galt med “basis” ingredienserne, – så meget smag og hjemmedyrkede er jo endnu bedre.
Dejligt den faldt i jeres smag, og så dejligt når børnene kan spise med på det samme som de voksne 🙂
Tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Kæmpe favorit her hjemme.
Bruger fløde istedet for mascarpone.
Så lækker en opskrift, og det der med vin i pastaretter kan altså noget
Hej Lisa
Ja vin i pastaretter giver en skøn syre, men samtidig også en god dybde til retten, vi elsker det herhjemme 🙂
Dejligt I er vilde med denne, – det er uden tvivl også én af vores favoritter 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Så lækker
Så lækker
Hej Lise
Tusind tak for din besked, – det er jeg virkelig glad for du synes 🙂
Rigtig glædelig jul 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret og saucen er bare så lækker. Jeg kommer ikke til at bruge dåse tomater igen!
Virkelig lækkert.
Hej Katrine
Tusind tak – dejligt du kan lide opskriften 🙂
Kh Dianna
Sindssyg lækkert. Den er et kæmpe hit herhjemme og laver den ofte
Hej Heidi
Det gør mig så glad at høre, tusind tak for de søde ord og det flotte stjerner 🙂
Kh Dianna
Det smager himmelsk! Tak for opskriften, helt sikkert en vi vil lave igen!
Hej Line
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
kh Dianna