Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin

Chokolade cheesecake med daim og appelsin

Chokolade cheesecake med daim og appelsin
Opskrift på den lækreste chokolade cheesecake med daim og appelsin.
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin

Fantastisk lækker chokolade cheesecake med daim og appelsin, – vidunderlig smag af mælkechokolade, appelsin og knasende daim.
Denne cheesecake lavede jeg til vores datters 4 års fødselsdag, og den var et kæmpe hit. Kombinationen er virkelig lækker, og appelsinen giver et frisk pust ti den skønne smag af mælkechokolade og daim.
Jeg har sprayet kagen med en brun velvet spray, egentlig bare for at prøve det. Det er på ingen måde nødvendigt, og giver ingen smag til kagen, – så det er rent pynt/finish. Kagen er toppet med knuste sprøde chokoladekugler, hakket daim, ristede hasselnødder og guldstøv. Alle de sprøde elementer på toppen giver et skønt crunch til kagens bløde creme og faste bund.

Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin

Chokolade cheesecake med daim og appelsin

Opskrift på den lækreste chokolade cheesecake med daim og appelsin.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.86 fra 21 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g

    havrekiks

  • 125 g

    smør

  • 80 g

    daim, grofthakket

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 200 g

    mælkechokolade

  • 100 g

    flormelis

  • 3 blade

    husblas

  • 1 appelsin, fintrevet skal og saften heraf (ca. 1/2 dl saft)

Derudover

  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Evt. brun velvet spray til at spraye kage med

  • Daim, crispy chokolade kugler, ristede hasselnødder og guldflager/støv til toppen

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks til en mellemfin mel, og rør det godt sammen med den smeltede smør og daim.
  • Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen ved svag varme, og lad den køle godt af, - uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til flødeskum, - kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Rør flødeosten sammen med fintrevet appelsinskal, og sigt derefter flormelis i massen og rør det godt sammen.
  • Vend den smeltede og afkølede chokolade i massen.
  • Varm appelsinsaften godt op i en lille gryde, og rør den opblødte og vredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde flødeskum i husblas massen så den bliver let afkølet, - og vend derefter resten af flødeskummen og husblas massen i ostecremen. Gør det nænsomt så ikke du slår luften ud af massen.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over, - bank den let ned i bordet så du undgår lufthuller. Stil på køl i min. 3 timer eller til massen har sat sig, - gerne natten over.
  • Spray evt. kagen med en brun velvet spray, dette er bestemt ikke et must, - og top kagen groft hakket daim og bagte hasselnødder, knuste chokoladekugler og guldflager/støv.
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake - Opskrift på cheesecake med daim og appelsin
Chokolade cheesecake – Opskrift på cheesecake med daim og appelsin

Kommentarer

  1. Anonym

    Hej. Kan ikke lide appelsin, kan der så bare bruges vand i stedet for appelsin saft eller hvad vil du anbefale ?

  2. Hejsa,
    Hvilken slags kiks har du brugt til bund? Jeg har nemlig kun lavet cheesecake med digestiv, og det er ikke dem der er brugt, vel?

  3. Anne-Mette

    Hej,
    Jeg er ikke gode venner med husblas- har du forslag til et alternativ?
    Mvh
    Anne-Mette
    Ps Den ser virkelig lækker ud!

    • Hej Anne-Mette

      Åhh for søren da, – jeg har ellers et par fifs som gør at det virkelig aldrig går galt 🙂
      Når du smelter husblassen, og gerne i en form for væske, og derefter rører den op med et par skefulde af ostecremen, – så sikrer du at den ikke klumper, fordi du nedkøler den langsomt. Rør ostecreme i til den er let lun, og rør til den er fri for klumper.
      Derefter kan du hælde husblasmassen ned i den store skål med ostecreme og vende det hele sammen. Gør du det på denne måde får du 100% ingen klumper i 🙂
      Jeg har skrevet med så mange der havde samme dårlige erfaring med husblas, de sprog ud i det, – og har meldt retur at det for førte gang lykkedes for dem 🙂

      Og ellers kan man jo bruge agerager, – men der kender jeg desværre ikke måleforholdene 🙂

      Rigtig god fornøjelse, – håber du har mod på at springe ud i det 🙂

      Kh Dianna

  4. Kan man lave kagen på forhånd? Enten dagen før eller lang tid før og så i fryseren?

    • Hej Mia
      Du kan sagtens lave den dagen før, eller 2 dage før – bare lad den stå i formen 🙂
      Kagen kan også sagtens fryses 🙂

      Kh Dianna

4.86 from 21 votes (21 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)