En af julens helt store klassikere og en favorit herhjemme er hjemmelavede vaniljekranse.

Vaniljekranse

En af julens helt store klassikere, og en favorit herhjemme, er hjemmelavede vaniljekranse. De smager virkelig fantastisk og duften er helt uimodståelig lækker. Vaniljekranse er altid én af de småkager vi bager først, for det er én af dem som man virkelig bare glæder sig til at sætte tænderne i.

Vaniljekranse

By Dianna Brinch
Tid: 2 timer

Opskrift på de lækreste vaniljekranse
Denne opskrift giver ca. 28 stk

Ingredienser

  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 180 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 80 g mandelmel
  • 1 æg
  • 1 vaniljestang, kornene heraf

Fremgangsmåde

1

Bland kornene fra vaniljestangen med 1 spsk af sukkeret.

2

Rør det sammen med resten af sukkeret og smørret og tilsæt derefter hvedemel og mandelmel.

3

Saml dejen med ægget og fyld derefter dejen på en sprøjtepose med en stjernetylle.

4

Sprøjt vaniljekransene ud på en bageplade beklædt med bagepapir med en diameter på ca. 5-6 cm og bag dem straks i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 min., - til de er gyldne og gennembagt.

5

Lad dem køle af inden de lægges i en lufttæt beholder.

Vaniljekranse - Opskrift på de lækreste vaniljekranse
Vaniljekranse – Opskrift på de lækreste vaniljekranse

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*