Tomatsalat - Opskrift på tomatsalat med pesto og feta

Tomatsalat med pesto og feta

Frisk og lækker salat med solmodne tomater, hjemmelavet pesto og feta.
En skøn sommersalat der passer perfekt til årstidens grillsæson, og som er super nem og hurtig at lave.
Tomaterne skal gerne være lækre små cherrytomater med masser af smag og sødme.

Tomatsalat med pesto og feta

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på nem og lækker tomatsalat med en skøn ruccolapesto og feta.

Ingredienser

  • 400 g cherrytomater
  • 150 g feta, gerne en brik
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Ruccolapesto
  • 2 store håndfulde ruccola, - hvis der er lange stilke på skal disse fjernes
  • 20 basilikumsblade
  • 1 dl ramsløgsolie, - alternativt kan der bruges en god mild olivenolie
  • 50 g parmesan
  • 30 g pinjekerner, evt. lyn ristet på en pande
  • 20 g mandler
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Evt. lidt olivenolie og friskkværnet peber til toppen

Fremgangsmåde

1

Hæld alle ingredienserne til pestoen, undtagen salt, i en blender og blend til du har den ønskede konsistens.

2

Smag til med salt og opbevar pestoen på køl til den skal spises.

3

Halver tomaterne og fordel dem på et fad, i en dyb tallerken eller lignende, drys med persille mellem lagene.

4

Bræk fetaen i større stykker og læg dem imellem tomaterne.

5

Fordel klatter af pesto over salaten og server salaten toppet med lidt friskkværnet peber, et drys persille og en smule olivenolie.

Tomatsalat - Opskrift på tomatsalat med pesto og feta
Tomatsalat – Opskrift på frisk og lækker tomatsalat med pesto og feta.
Tomatsalat - Opskrift på tomatsalat med pesto og feta
Tomatsalat med pesto og feta.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*