Frisk og lækker salat med solmodne tomater, hjemmelavet pesto og feta.
En skøn sommersalat der passer perfekt til årstidens grillsæson, og som er super nem og hurtig at lave.
Tomaterne skal gerne være lækre små cherrytomater med masser af smag og sødme.
Tomatsalat med pesto og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
cherrytomater
- 150 g
feta, gerne en brik
- 1 håndfuld
persille, finthakket
Ruccolapesto
- 2 store håndfulde ruccola, - hvis der er lange stilke på skal disse fjernes
- 20
basilikumsblade
- 1 dl
ramsløgsolie, - alternativt kan der bruges en god mild olivenolie
- 50 g
parmesan
- 30 g
pinjekerner, evt. lyn ristet på en pande
- 20 g
mandler
- 2 fed
hvidløg
-
Salt
-
Evt. lidt olivenolie og friskkværnet peber til toppen
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne til pestoen, undtagen salt, i en blender og blend til du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og opbevar pestoen på køl til den skal spises.
- Halver tomaterne og fordel dem på et fad, i en dyb tallerken eller lignende, drys med persille mellem lagene.
- Bræk fetaen i større stykker og læg dem imellem tomaterne.
- Fordel klatter af pesto over salaten og server salaten toppet med lidt friskkværnet peber, et drys persille og en smule olivenolie.