
Lækre bløde tortillas fyldt med mexicansk krydret kylling, – braiseret til det er trevlet og saftigt, – toppet med hjemmelavet salsa, guacamole og creme fraiche.
Det er ingen hemmelighed, at vi elsker mexicansk mad herhjemme, – og de her lækre bløde tacos er bare nogle af favoritterne.
Denne ret er faktisk lavet på en rest kylling vi havde liggende, – men den kan naturligvis også laves med fersk kylling. Der steges kyllingen blot af først, – inden de næste steps af opskriften følges.
Til denne omgang købte jeg de lækreste bløde majs/hvede mini tortillas fra Santa Maria (ikke reklame), – hold op hvor var de mega lækre. Men der vælger du præcis hvad I foretrækker, – men de kan i hvert fald varmt anbefales.

Tacos med braiseret mexicansk kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fyld
- 600 g
kylling, – gerne rester eller en blanding
- 4 1/2 dl
vand
- 1 1/2 dl
salsa, – prøv denne lækre hjemmelavede salsa
- 2 spsk
mexicansk krydderi eller en taco mix
- 2 spsk
god chili sauce, – jeg bruger Chu Chum
-
Salt og peber
-
Olie
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Skær kyllingen i strimler, – bruges fersk kylling steges stykkerne lige af til det er brunet, – krydr med salt og peber. Tilsæt mexicansk krydderi, og lad det steg ved middel varme i ca. 5 min.
- Hæld halvedelen af vandet over, og lad det koge ind til det er reduceret til det halve, rør undervejs.
- Tilsæt salsa og kog videre ved middel varme til kødet bliver trevlet og lækkert, – tilsæt mere vand løbende. Det tager ca. 30-40 min., – så er kødet trevlet, saftigt og klar til servering. Tilsæt chilisauce og smag til med salt og peber.
- Varm i mellemtiden de bløde tortillas som beskrevet på pakken.
- Smør bunden med salsa, top med kød, salat og tomat og derefter med mere salsa, guacamole og creme fraiche.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.


Er det bare almindelig kyllingebryst du bruger? 🙂
Hej Marta
Du kan bruge både bryst eller kød fra en hel kylling:) Jeg lavede den selv første gange med en rest fra en hel kylling, men bryst har jeg også brugt flere gange:)
Kh Dianna
Hvor er den fine taco holder fra? 🙂
Hej Anne
Den er fra Muubs, – men den er desværre udgået.
Prøv at søge på Muubs hotdog holder,- måske du er heldig at den er på DBA eller lignende 🙂
Kh Dianna
Årh, en mega lækker ret, rub og stub blev fortæret i fredags. Jeg har lavet din krydderiblanding og salsa – begge slår købte produkter med LÆNGDER ….! 🙂 Jeg vil aldrig købe disse færdige nogensinde. I aften skal vi have retten med nudler, men uden guaccamole, men tænker det også bliver lækkert 🙂
Hej Birthe
Det var da den mest vidunderlige besked at modtage altså, – tusind tusind tak for de søde ord, ihhh hvor de varmer 🙂
Rigtig god påske 🙂
Kh Dianna