Sød syltede peberfrugter med chili - Opskrift på syltet chili

Syltede peberfrugter med chili

Syltede peberfrugter med chili
Opskrift på syltede peberfrugter med chili
Denne portion giver et stort sylteglas
Sød syltede peberfrugter med chili - Opskrift på syltet chili

Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skal kalde disse, men jeg kan love for at de smager helt fantastisk. Vi bruger dem som tilbehør til f.eks. kød, i en burger, til oste mv. – de fungerer til rigtig mange ting.
Smagen er sød og med et godt strejf af chili, – styrken bestemmer man selvfølgelig selv, men de skal have lidt kant for ikke at blive for søde.
Lagen må gerne være lidt tyk, ikke gele agtig, men den skal gerne være tilpas fast så ikke det flyder for meget ud, – men det er også en smagsag.

Sød syltede peberfrugter med chili - Opskrift på syltet chili

Syltede peberfrugter med chili

Opskrift på syltede peberfrugter med chili
Denne portion giver et stort sylteglas
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.34 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 6

    peberfrugter, grøn, gul og rød

  • 1 pk

    frisk chilimix - finthakkede (renset for de fleste kerner hvis man ikke ønsker lagen sine syltede peberfrugter for stærke)

  • 1/2 kg

    sukker

  • 175

    ml rødvinseddike

  • 1/2 tsk

    ager ager*

  • Atemon til at skylle sylteglas

Sådan gør du

  • Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær dem ud i mindre stykker
  • Hak chili ud i mindre stykker og tilføj disse efter ønsket styrke, undlad evt. kernerne.
  • Bring rødvinseddike, sukker, peberfrugt og chili i kog, og lad det simre ved middel varm i ca. 20 min, - rør flere gange undervejs.
  • Sluk for varmen og tilsæt melatin/ager ager og rør det godt ind i massen. Tænd op for varmen igen og lad massen komme op og koge.
  • Hæld massen på et sylteglas der er skyllet i atemon og sæt på køl.

Noter

* Tilsæt efter ønsket konsistens, - personligt synes jeg ikke lagen må blive for gele agtig. Jeg bruger ca. 1/2 tsk ager ager til denne portion, vær dog opmærksom på at lagen først tyknes når denne er afkølet.
Habanero chili som oftest er med i en chilimix er meget stærk, så tilsæt efter ønsket styrke.
Jeg fjerner oftest de fleste kerner fra chilierne, det gør dem trods alt noget mildere, - men den må godt prikke lidt på tungen for at opveje det søde.
Sød syltede peberfrugter med chili - Opskrift på syltet chili
Sød syltede peberfrugter med chili – Opskrift på syltet chili

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)