
Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skal kalde disse, men jeg kan love for at de smager helt fantastisk. Vi bruger dem som tilbehør til f.eks. kød, i en burger, til oste mv. – de fungerer til rigtig mange ting.
Smagen er sød og med et godt strejf af chili, – styrken bestemmer man selvfølgelig selv, men de skal have lidt kant for ikke at blive for søde.
Lagen må gerne være lidt tyk, ikke gele agtig, men den skal gerne være tilpas fast så ikke det flyder for meget ud, – men det er også en smagsag.

Syltede peberfrugter med chili
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 6
peberfrugter, grøn, gul og rød
- 1 pk frisk chilimix – finthakkede (renset for de fleste kerner hvis man ikke ønskerdem for spicy)
- 1/2 kg
sukker
- 175 ml rødvinseddike
- 1/2 tsk agar agar*
-
Atemon til at skylle sylteglas
Sådan gør du
- Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær dem ud i mindre stykker
- Hak chili ud i mindre stykker og tilføj disse efter ønsket styrke, undlad evt. kernerne.
- Bring rødvinseddike, sukker, peberfrugt og chili i kog, og lad det simre ved middel varm i ca. 20 min, – rør flere gange undervejs.
- Sluk for varmen og tilsæt melatin/agar agar og rør det godt ind i massen. Tænd op for varmen igen og lad massen komme op og koge.
- Hæld massen på et sylteglas der er skyllet i atemon og sæt på køl.
Noter
Jeg fjerner oftest de fleste kerner fra chilierne, det gør dem trods alt noget mildere, – men den må godt prikke lidt på tungen for at opveje det søde.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Vær opmærksom på, at det hedder agar agar og ikke ager ager! Ellers kan det være svært at søge efter!
Hej Lene
Du har helt ret, det er rettet – tak for at skrive det 🙂
Kh Dianna