Lækre hjemmelavede studenterbrød toppet med farverig krymmel, – så bliver det ikke meget bedre.
Studenterbrød smager jo helt vidunderligt, – en fantastisk kombination af sprøde hindbærsnitter og romkugler, – alt det bedste fra 2 verdener.
De er virkelig nemme at lave, og så er det bare mere lækkert når det er hjemmelavet.
Studenterbrød
Opskrift på de lækreste studenterbrød. Denne portion giver ca. 8 store studenterbrød.
Ingredienser
- Kagemassen
- 1 kg kagerester, - jeg brugte brownie, kanelsnegle (på gærdej) og bananmuffins
- 100 g chokolade 60%, smeltet
- 3 spsk kakaopulver
- 1 dl marmelade
- 2 1/2 spsk romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- Mørdej
- 200 g hvedemel
- 60 g flormelis
- 100 g koldt smør
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- Derudover
- 150 g flormelis
- Æggehvide, ca. 60 gram
- Krymmel
Fremgangsmåde
Kagemassen Smuldr kageresterne i en skål. Hvis der er mange store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.
Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
Tilsæt derefter romessens og smag løbende til, - er du vild med rom smag tilsætter du blot 2 1/2 spsk og rører det ind i dejen.
Sæt massen på køl en time eller to, - den er nemmere at arbejde med jo koldere den er.
Mørdej Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.
Smuldr smørret i blandingen og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.
Saml massen med ægget og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, - det gøres nemmest på køkkenbordet.
Når dejen er fin og glat lægges den i en pose og på køl i minimum 1 time.
Rul derefter mørdejen ud i et tynd lag på ca. 4 mm., i en firkant der måler ca. 25x25 cm. Brug gerne lidt flormelis hvis den klistrer.
Bag bunden på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 13-15 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Lad bunden køle af på bagepapiret på en rist.
Rul kagemassen ud i samme størrelse, - den skal være ca. 1 1/2 cm høj.
Smør bunden med hindbær marmelade og læg den udrullede kagemassen ovenpå. Stil på køl.
Pisk flormelis og æggehvide til en tyk og luftig masse, - pas på ikke at overpiske.
Smør glasuren ud over kagen og drys med krymmel. Sæt på køl og lad glasuren sætte sig inden kagen skæret ud i passende stykker. Opbevar stykkerene på køl i en lufttæt beholder.