Studenterbrød - Opskrift på hjemmelavede studenterbrød

Studenterbrød

Lækre hjemmelavede studenterbrød toppet med farverig krymmel, – så bliver det ikke meget bedre.
Studenterbrød smager jo helt vidunderligt, – en fantastisk kombination af sprøde hindbærsnitter og romkugler, – alt det bedste fra 2 verdener.
De er virkelig nemme at lave, og så er det bare mere lækkert når det er hjemmelavet.

Studenterbrød

By Dianna Brinch
Tid: 2 timer

Opskrift på de lækreste studenterbrød.
Denne portion giver ca. 8 store studenterbrød.

Ingredienser

  • Kagemassen
  • 1 kg kagerester, - jeg brugte brownie, kanelsnegle (på gærdej) og bananmuffins
  • 100 g chokolade 60%, smeltet
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 dl marmelade
  • 2 1/2 spsk romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • Mørdej
  • 200 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Derudover
  • 150 g flormelis
  • Æggehvide, ca. 60 gram
  • Krymmel

Fremgangsmåde

1

Kagemassen Smuldr kageresterne i en skål. Hvis der er mange store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.

2

Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.

3

Tilsæt derefter romessens og smag løbende til, - er du vild med rom smag tilsætter du blot 2 1/2 spsk og rører det ind i dejen.

4

Sæt massen på køl en time eller to, - den er nemmere at arbejde med jo koldere den er.

5

Mørdej Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.

6

Smuldr smørret i blandingen og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.

7

Saml massen med ægget og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, - det gøres nemmest på køkkenbordet.

8

Når dejen er fin og glat lægges den i en pose og på køl i minimum 1 time.

9

Rul derefter mørdejen ud i et tynd lag på ca. 4 mm., i en firkant der måler ca. 25x25 cm. Brug gerne lidt flormelis hvis den klistrer.

10

Bag bunden på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 13-15 min. ved 200 grader, almindelig ovn.

11

Lad bunden køle af på bagepapiret på en rist.

12

Rul kagemassen ud i samme størrelse, - den skal være ca. 1 1/2 cm høj.

13

Smør bunden med hindbær marmelade og læg den udrullede kagemassen ovenpå. Stil på køl.

14

Pisk flormelis og æggehvide til en tyk og luftig masse, - pas på ikke at overpiske.

15

Smør glasuren ud over kagen og drys med krymmel. Sæt på køl og lad glasuren sætte sig inden kagen skæret ud i passende stykker. Opbevar stykkerene på køl i en lufttæt beholder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*