Pandestegt laks med citron pasta - Opskrift på stegt laks

Stegt laks med citron pasta

En af mine favoritter når der skal fisk på bordet herhjemme, – stegt laks med en god og cremet citron pasta.
Den er en ret der er super nem at gå til og smagen er helt i top. Køb en godt stykke laks, det gør en kæmpe forskel. Vi køber altid vores laks ved Fiskerikajen i Rungsted, – de har en fantastisk færøsk laks.

Stegt laks med citron pasta

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på stegt laks med citron pasta

Ingredienser

  • Laksen
  • 800 g laks skåret i 4 fine laksebøffer, - gerne uden skind
  • Salt og sukker
  • Lidt olie
  • Citronpasta med spinat
  • 500 g spaghetti
  • Kogevand fra pastaen, - ca. 2 dl
  • 4 æggeblommer
  • 60 g parmesan, fintrevet
  • 1/2 citron, fintrevet skal og saft heraf
  • 20 g smør
  • 75 g frisk babyspinat
  • 1-2 fed hvidløg, fintrevet
  • Derudover
  • 4-8 grønne asparges, strimlet med en kartoffelskræller og lagt i isvand
  • Friskkværnet peber, dild, havesyre og parmesan til toppen

Fremgangsmåde

1

Laksen Tjek at der ingen ben er i laksen og fjern evt. urenheder. Drys laksebøfferne med salt og sukker og lad dem trække i ca. 20 min.

2

Varm lidt olie op på en pande og tør imellemtiden salt og sukker af laksestykkerne med lidt køkkenrulle.

3

Steg laksestykkerne i ca. 2 min på den ene side ved jævn høj varme, - vend stykkerne og steg dem i ca. 1 min. til de har fået en fin farve på den anden side også. Vend igen stykkerne og skru ned til helt svag varme, og lad dem tilberede færdigt, ca. 8 min. Vi skruer ned til 3 ud af 9 på vores komfur.

4

Citronpasta med spinat Rør æggeblommerne sammen med revet citronskal, citronsaft og hvidløg.

5

Kog pastaen al dente og hæld vandet fra, - gem dette til at justere konsistensen.

6

Rør smørret i pastaen, og tilsæt derefter æggeblomme massen og parmesan og rør det hurtigt ind i pastaen.

7

Tænd lidt for varmen og tilsæt lidt kogevand samt spinat og rør til den er faldet godt sammen

8

Juster med yderligere kogevand fra pastaen til den rette konsistens er opnået.

9

Anret laksen på en tallerken med citronpasta toppet med asparges strimler, revet citronskal, friske timian og parmesan. Slut af med friskkværnet peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*