Pandestegt laks med citron pasta - Opskrift på stegt laks

Stegt laks med citron pasta

En af mine favoritter når der skal fisk på bordet herhjemme, – stegt laks med en god og cremet citron pasta.
Den er en ret der er super nem at gå til og smagen er helt i top. Køb en godt stykke laks, det gør en kæmpe forskel. Vi køber altid vores laks ved Fiskerikajen i Rungsted, – de har en fantastisk færøsk laks.

Pandestegt laks med citron pasta - Opskrift på stegt laks

Stegt laks med citron pasta

Opskrift på stegt laks med citron pasta
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Laksen

  • 800 g

    laks skåret i 4 fine laksebøffer, - gerne uden skind

  • Salt og sukker

  • Lidt olie

Citronpasta med spinat

  • 500 g

    spaghetti

  • Kogevand fra pastaen, - ca. 2 dl

  • 4

    æggeblommer

  • 60 g

    parmesan, fintrevet

  • 1/2

    citron, fintrevet skal og saft heraf

  • 20 g

    smør

  • 75 g

    frisk babyspinat

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

Derudover

  • 8 grønne asparges, strimlet med en kartoffelskræller og lagt i isvand
  • Friskkværnet peber, dild, havesyre og parmesan til toppen

Sådan gør du

Laksen

  • Tjek at der ingen ben er i laksen og fjern evt. urenheder. Drys laksebøfferne med salt og sukker og lad dem trække i ca. 20 min.
  • Varm lidt olie op på en pande og tør imellemtiden salt og sukker af laksestykkerne med lidt køkkenrulle.
  • Steg laksestykkerne i ca. 2 min på den ene side ved jævn høj varme, - vend stykkerne og steg dem i ca. 1 min. til de har fået en fin farve på den anden side også. Vend igen stykkerne og skru ned til helt svag varme, og lad dem tilberede færdigt, ca. 8 min. Vi skruer ned til 3 ud af 9 på vores komfur.

Citronpasta med spinat

  • Rør æggeblommerne sammen med revet citronskal, citronsaft og hvidløg.
  • Kog pastaen al dente og hæld vandet fra, - gem dette til at justere konsistensen.
  • Rør smørret i pastaen, og tilsæt derefter æggeblomme massen og parmesan og rør det hurtigt ind i pastaen.
  • Tænd lidt for varmen og tilsæt lidt kogevand samt spinat og rør til den er faldet godt sammen
  • Juster med yderligere kogevand fra pastaen til den rette konsistens er opnået.
  • Anret laksen på en tallerken med citronpasta toppet med asparges strimler, revet citronskal, friske timian og parmesan. Slut af med friskkværnet peber.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse