En af mine favoritter når der skal fisk på bordet herhjemme, – stegt laks med en god og cremet citron pasta.
Den er en ret der er super nem at gå til og smagen er helt i top. Køb en godt stykke laks, det gør en kæmpe forskel. Vi køber altid vores laks ved Fiskerikajen i Rungsted, – de har en fantastisk færøsk laks.
Stegt laks med citron pasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Laksen
- 800 g
laks skåret i 4 fine laksebøffer, - gerne uden skind
-
Salt og sukker
-
Lidt olie
Citronpasta med spinat
- 500 g
spaghetti
-
Kogevand fra pastaen, - ca. 2 dl
- 4
æggeblommer
- 60 g
parmesan, fintrevet
- 1/2
citron, fintrevet skal og saft heraf
- 20 g
smør
- 75 g
frisk babyspinat
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
Derudover
- 8 grønne asparges, strimlet med en kartoffelskræller og lagt i isvand
-
Friskkværnet peber, dild, havesyre og parmesan til toppen
Sådan gør du
Laksen
- Tjek at der ingen ben er i laksen og fjern evt. urenheder. Drys laksebøfferne med salt og sukker og lad dem trække i ca. 20 min.
- Varm lidt olie op på en pande og tør imellemtiden salt og sukker af laksestykkerne med lidt køkkenrulle.
- Steg laksestykkerne i ca. 2 min på den ene side ved jævn høj varme, - vend stykkerne og steg dem i ca. 1 min. til de har fået en fin farve på den anden side også. Vend igen stykkerne og skru ned til helt svag varme, og lad dem tilberede færdigt, ca. 8 min. Vi skruer ned til 3 ud af 9 på vores komfur.
Citronpasta med spinat
- Rør æggeblommerne sammen med revet citronskal, citronsaft og hvidløg.
- Kog pastaen al dente og hæld vandet fra, - gem dette til at justere konsistensen.
- Rør smørret i pastaen, og tilsæt derefter æggeblomme massen og parmesan og rør det hurtigt ind i pastaen.
- Tænd lidt for varmen og tilsæt lidt kogevand samt spinat og rør til den er faldet godt sammen
- Juster med yderligere kogevand fra pastaen til den rette konsistens er opnået.
- Anret laksen på en tallerken med citronpasta toppet med asparges strimler, revet citronskal, friske timian og parmesan. Slut af med friskkværnet peber.