Pandestegt laks med citron pasta - Opskrift på stegt laks

Stegt laks med citron pasta

Stegt laks med citron pasta
Opskrift på stegt laks med citron pasta
Pandestegt laks med citron pasta - Opskrift på stegt laks

En af mine favoritter når der skal fisk på bordet herhjemme, – stegt laks med en god og cremet citron pasta.
Den er en ret der er super nem at gå til og smagen er helt i top. Køb en godt stykke laks, det gør en kæmpe forskel. Vi køber altid vores laks ved Fiskerikajen i Rungsted, – de har en fantastisk færøsk laks.

Pandestegt laks med citron pasta - Opskrift på stegt laks

Stegt laks med citron pasta

Opskrift på stegt laks med citron pasta
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Laksen

  • 800 g

    laks skåret i 4 fine laksebøffer, - gerne uden skind

  • Salt og sukker

  • Lidt olie

Citronpasta med spinat

  • 500 g

    spaghetti

  • Kogevand fra pastaen, - ca. 2 dl

  • 4

    æggeblommer

  • 60 g

    parmesan, fintrevet

  • 1/2

    citron, fintrevet skal og saft heraf

  • 20 g

    smør

  • 75 g

    frisk babyspinat

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

Derudover

  • 8 grønne asparges, strimlet med en kartoffelskræller og lagt i isvand
  • Friskkværnet peber, dild, havesyre og parmesan til toppen

Sådan gør du

Laksen

  • Tjek at der ingen ben er i laksen og fjern evt. urenheder. Drys laksebøfferne med salt og sukker og lad dem trække i ca. 20 min.
  • Varm lidt olie op på en pande og tør imellemtiden salt og sukker af laksestykkerne med lidt køkkenrulle.
  • Steg laksestykkerne i ca. 2 min på den ene side ved jævn høj varme, - vend stykkerne og steg dem i ca. 1 min. til de har fået en fin farve på den anden side også. Vend igen stykkerne og skru ned til helt svag varme, og lad dem tilberede færdigt, ca. 8 min. Vi skruer ned til 3 ud af 9 på vores komfur.

Citronpasta med spinat

  • Rør æggeblommerne sammen med revet citronskal, citronsaft og hvidløg.
  • Kog pastaen al dente og hæld vandet fra, - gem dette til at justere konsistensen.
  • Rør smørret i pastaen, og tilsæt derefter æggeblomme massen og parmesan og rør det hurtigt ind i pastaen.
  • Tænd lidt for varmen og tilsæt lidt kogevand samt spinat og rør til den er faldet godt sammen
  • Juster med yderligere kogevand fra pastaen til den rette konsistens er opnået.
  • Anret laksen på en tallerken med citronpasta toppet med asparges strimler, revet citronskal, friske timian og parmesan. Slut af med friskkværnet peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)