
Stegt kylling og grøntsager i flødesauce er en skøn ret, der kan laves på en halv times tid. Denne milde og cremede ret er perfekt til hele familien og kan serveres med pasta, ris eller mos for en fuldendt middag.
Kyllingebrysterne steges gyldne og lægges til side, så de bevarer deres saftighed. Derefter steges squash hurtigt af og lægges også til side, så de beholder en skøn sprødhed og farve.
Svampe brunes sammen med løg og hvidløg, hvorefter hvidvin, fløde og bouillon tilsættes. Saucen koges let ind, og parmesan giver en dejlig dybde og cremet konsistens.
Til sidst tilsættes frisk spinat og broccolini sammen med de stegte squash, og saucen smages til med muskatnød, salt og peber.
Kyllingebrysterne lægges tilbage i saucen, og retten er klar til servering.
Kyllingepande er en perfekt ret til den travle hverdag. Kylling og flødesauce er et evigt hit, og med en masse grøntsager i, kan du gøre måltidet både grønnere, fiberrigt og mættende.
Perfekt til familien og gæster.

Stegt kylling og grøntsager i flødesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 1 squash, skåret i skiver
- 150 g broccollini eller broccoli
- 300 g brun champignon, skåret i skiver
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 dl hvidvin
- 1 1/2 dl bouillon, kylling eller grønt
- 2 1/2 dl fløde
- 60 g parmesan, fintrevet
- 100 g frisk spinat
- Salt og friskkværnet peber
- Paprika
- Muskatnød
- Olie
Til servering
- Kartoffelmos, pasta eller ris
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Krydr kyllingen med paprika, salt og friskkværnet peber, og steg dem i en god sjat olie, til de er gennemsteg og gyldne.Læg dem til side på en tallerken.
- På samme pande steges squashskiverne et par minutter, til de er let brunede. Krydr med med friskkværnet peber, og læg dem til side på en tallerken.Jeg tørre gerne lige panden af og tilsætter lidt ny olie inden jeg steger , men det kan du gøre som du ønsker.
- Tilsæt svampene, og brun dem godt af, og steg derefter løg og hvidløg med, til løgene er klare.
- Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind et øjeblik.
- Tilsæt bouillon, fløde og parmesan, og kog saucen ind i til den tykner en smule.
- Tilsæt broccolini, og varm med i et par minutter. Vend spinaten i, til den falder sammen, tilsæt de stegte squashskiver, og varm retten igennem.
- Smag saucen til med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Skal panden på bordet kan du lægge kyllingen tilbage i saucen, og ellers kan du portionsanrette i køkkenet og servere med f.eks. kartoffelmos, pasta eller ris.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Mega lækkert
Tusind tak Victoria 🙂
Hvornår skal vinen i? Det fremgår ikke af opskriften.
Hej Karina
Årh for søren, det er rettet nu 🙂
Hvidvinen skal koge ind på panden, inden fløde mv. tilsættes 🙂
Kh Dianna
Hvornår skal de steges squashskiverne, tilbage i retten? 🙂
Lavede den til familien i sommerhuset. De var vilde med retten
Hvilken slags fløde bruges i opskriften?
Hej Lisbeth
Jeg bruger piskefløde, men du kan sagtens bruge lettere alternativer og evt. jævne med lidt maizena hvis der er behov for det 🙂
Kh Dianna
Kan evt rester fryses? Eller mister grøntsagerne smagen?
Hej Anja
Du an sagtens fryse retten, grøntsagerne vil bestemt ikke miste sig 🙂
Kh Dianna
Virkelig god! I stedet for broccoli kom jeg fintskåret spidskål i, det var en succes.
Hej Susanne
Hvor er det skønt at høre – tusind tak for dejlig feedback 🙂
Kh Dianna