Lækre sprøde vegetarfrikadeller med squash og spinat, de smager afsindig godt og er super nemme at lave.
Jeg bliver aldrig træt af grøntsagsfrikadeller, de smager jo så godt, og man kan variere indhold og krydderier i det uendelige.
Disse er lavet med masser af squash, spinat og krydderier, og de smager virkelig fantastisk. De er sprøde og saftige, ligesom vegetarfrikadeller skal være.
Server dem i stedet for kød til en god salat, kartofler og sauce, eller brug dem som fyld i pitabrød, wraps eller lækre æggewraps.
Sprøde squashfrikadeller med spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
store squash
- 100 g
frisk spinat
- 1/2
løg
- 1 fed
hvidløg
- 40 g
parmesan
- 100 g
havregryn
- 50 g
sesam
- 3 spsk
rasp
- 2
æg
- 1/2 tsk
spidskommen
- 1/2 tsk
stødt koriander
-
Salt og peber
-
Rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Blend alle grøntsager og parmesan i en minihakker eller lignende, til de er lidt grovere end finthakket. Du kan også rive squash og løg groft på et rivejern, rive hvidløget fint og hakke spinaten fint.
- Rør grøntsagerne sammen med parmesan, havregryn, sesam, rasp, og krydderier og smag til med salt og peber.
- Rør æggene i og lad farsen hvile i 5-10 min. Farsen skal være ret fugtig, men der må ikke ligge væde i bunden. Bruges spinat fra frost skal farsen muligvis have en smule ekstra rasp eller havregryn, - dette skyldes at spinat fra frost indeholder mere væde.
- Varm en god sjat olie på en pande og steg squashfrikadellerne ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Jeg bruger en spiseske til at tage farsen op med, - læg derefter på den varme panden og maser dem let flade med skeen.
- Server sammen med en god salat, i pitabrød eller wraps med masser af friske grøntsager og en god dressing.
Kan man undlade osten?
Hej Lærke
Det kan du sagtens, – du kan også erstatte med revet mozzarella hvis du kan lide det:)
De bedste hilsner
Dianna