
Sprød tik tok tortillawrap med pulled chicken – comfort food med masser af smag og crunch.
De her sprøde tortilla crunch wraps med pulled chicken er den slags comfort food, man bare ikke kan få nok af. Fyldte tortillapandekager med krydret pulled chicken, smeltet cheddar og friske grøntsager – foldet sammen og stegt sprøde på panden eller i panini-grill.
Opskriften er inspireret af den virale TikTok populære foldeteknik, hvor man laver et enkelt snit i tortillapandekagen, fordeler fyldet på de fire “kvadranter” og derefter folder den smart sammen til en trekant – klar til at blive stegt sprød og lækker.
Kødet kan du lave på to måder, alt efter hvor god tid du har:
Den langsomme version i ovnen giver dig super saftigt og smagfuldt pulled chicken – men hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du koge kyllingen, trække det fra hinanden og lynstege det med krydderier. Begge dele smager fantastisk – og du finder opskrift på begge metoder i opskriften herunder.
Og fyldet? Det bestemmer du helt selv! Opskriften her er et lækkert bud, men brug lige præcis det grønne, ost og spice du er til – det er den slags, der gør det ekstra sjovt og personligt.
Vil du gøre retten lidt mere mættende, så server den gerne med en grov salat med kerner og dressing eller en portion sprøde fritter ved siden af. Det spiller max og gør måltidet helt perfekt til både hverdag og weekend.
Prøv også min opskrift på den lækreste pulled chicken med hjemmelavet rub – find den her.
Tips til den bedste sprøde tortilla – TikTok tortillawrap
- Brug det grønt du foretrækker – salat, spinat, agurk, rødløg… alt går!
- Vælg tilberedning efter tid – ovnbagt for ekstra saftighed eller hurtig gryde-version.
- Eksperimentér med andre oste – prøv fx mozzarella, gouda eller en spicy cheddar.
- Tilfør lidt ekstra spice – fx syltede jalapeños eller hot sauce.
- Steg dem sprøde på panden eller i panini-grillen – begge dele giver god crunch.

Sprød tortilla med pulled chicken
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pulled chicken
- 700 g kyllingebryst
- 1 brev tacokrydderi
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. olie
Derudover
- 4 store tortillapandekager
- 150 g cheddar, revet
- 1 håndfuld tortilla chips
- 1 håndfuld salat
- 1 snackpeber, skåret i skiver
- 1 rødløg, skåret i ringe
Forslag til servering
- Creme fraiche
- Guacamole – klik her for opskrift
- Salsa – klik her for opskrift
- Tortilla chips
- Pommes frites
- Frisk salat
Sådan gør du
PULLED CHICKEN – TO METODER
Pulled chicken – Den langsomme i ovn
- Gnid kyllingen ind i tacokrydderi, og læg det tæt i et ovnfast fad.
- Dæk fadet med staniol, og sæt det i en forvarmet ovn ved 130 grader, almindelig varme, og tilbered det i 3 timer.
- Træk derefter kødet fra hinanden med 2 gafler, og bland det med juicen fra fadet, som kyllingen har afgivet under tilberedning.Smag til med salt og friskkværnet peber
Pulled kylling – Den hurtige metode
- Kog kylligebrysterne i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
- Læg dem på et skærebræt og træk kødet fra hinanden med 2 gafler.
- Varm en pande op med en sjat olie og tilsæt kødet og taco krydderi. Lad kødet stege i 4-5 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Sprød tortilla med pulled chicken
- Læg i snit ind til midten på hver tortilla pandekage.
- Fordel fyldet – pulled chicken, grønt og tortillachips på "de 4 felter/kvarte", og fold nu tortillaen med urets retning. (Se hvordan i videoen over opskrift)
- Steg dem sprøde i en smule olie på en pande eller læg dem i panini grillen og tilbered dem til de er gennemvarme og osten smeltet.
- Server dem f.eks. toppet med kold creme fraiche, salsa og guacamole – og med sprøde tortilla chips, pommes eller en grøn salat.