Pulled chicken - Opskrift på saftig pulled chicken

Pulled chicken

Den lækreste opskrift på pulled chicken, – saftigt og smagfuld og med et hav af anvendelses muligheder.
Pulled chicken er virkelig nemt at lave, – rub kyllingen og sæt det i ovnen i 3 timer. Derefter har du det lækreste møre og saftige kyllinge kød, der kan trækkes fra hinanden med 2 gafler.
Jeg bruger en hjemmelavet rub som giver masser af smag, – men juster alt efter hvad du skal servere det til. Du kan sagtens tilsætte f.eks. timian, oregano eller basilikum – præcis hvad du foretrækker.
Pulled chicken smager fantastisk i en burger, i poitabrød, wraps eller på en pizza. Du kan sagtens fryse det, og efterfølgende varme det op.
Det kan serveres juicy med væden fra fadet, men du kan også smide det på en pande efterfølgende og stege det let sprødt, – præcis hvad du foretrækker.

Pulled chicken - Opskrift på saftig pulled chicken

Pulled chicken

Opskrift på den lækreste pulled chicken, – saftigt og smagfuld.
Perfekt i en pulled chicken burger, pitabrød, wraps eller på pizza.
4.90 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Simre mad
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Pulled chicken

  • 1,2 kg kyllingebryst
  • Olivenolie

Pulled chicken rub

  • 2 spsk sød paprika
  • 2 spsk rørsukker eller brun farin
  • 1 spsk groft salt
  • 1/2 spsk spidskommen
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk mild chili
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

Pulled chicken

  • Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
  • Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
  • Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med folie.
    *Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, – men det er ikke et must.
  • Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.
  • Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, – og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.
    *Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, – noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, – det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.
  • Server i pita, wraps, burger eller lignende.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Pulled chicken - Opskrift på saftig pulled chicken
Pulled chicken – Opskrift på saftig pulled chicken
Pulled chicken - Opskrift på saftig pulled chicken
Pulled chicken – Opskrift på saftig pulled chicken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse