Lækker sprød spidskålssalat med rucola, avocado, edameme og saltede mandler, – toppet med den lækreste spicy ranch dressing.
Super enkel, sprød og knasende, – og perfekt til gehør til både kylling, stegt laks, en bøf eller sommer grill.
Spidskål er tilgængeligt året rundt og det tager sig fantastisk ud i salater, – mix gerne grøn og rød, det giver et skønt farvespil.
Spidskålssalater er nogle af mine yndlingssalater, jeg elsker de knaser, smagen og de får ingredienser der skal til for at få en lækker salat.
Spidskålssalat med spicy ranch dressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Spidskålssalat
- 1/2 stort spidskål, gerne rød og grøn
- 2-3 håndfulde ruccola
- 200 g bælgede edamamebønner, optøede
- 2 avocadoer, skåret i tern
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 1 håndfuld saltede mandler – klik her
Spicy ranch dressing
- 2 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 dl god mayonnaise
- 2 spsk purløg, finthakket
- 1 spsk persille, finthakket
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 2-3 tsk stærk chilisauce – jeg bruger Tabasco Sriracha sauce
- 1 tsk mild chilipulver
- 1/4 tsk løgpulver
- 1/4 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
Sådan gør du
Spicy ranch dressing
- Rør creme fraiche, mayonnaise, friskhakkede urter og krydderier sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt chilisauce, – start evt. med 2 teskefulde, og smag på den, så den ikke bliver for spicy til din smag.
- Opbevar dressingen på køl til den skal serveres, og lad den gerne trække et par timer.
Spidskålssalat
- Snit kålen fint og bland den med ruccolasalat, avocado tern, forårsløg og edamamebønner.
- Top med grofthakkede saltede mandler og spicy ranch dressing, – og server med ekstra dressing ved siden af og evt. et drys persille.
Super lækker salat. Herhjemme nydes den din pulled chicken