
Wow, en rigtig Lady & Vagabonden klassiker der der bare slår igennem med en fantastisk smag fra den cremede tomatsauce og de lækre kødboller med gulerod og persille.

Spaghetti med kødboller i tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødboller
- 300 g
hakket svinekød
- 300 g
hakket oksekød
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
- 1
stort løg, finthakket eller blendet
- 1
stor gulerod, fintrevet eller blendet
- 1 store håndfuld
persille, finthakket
- 1
æg
- 1/2 dl
rasp
- 2 spsk
hvedemel – til at rulle kødbollerne i
-
Salt og peber
-
Olie til stegning
Tomatsauce
- 1
stort løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 400 g
tomat passata eller flåede tomater
- 2 dl
okseboullion
- 1 1/2 dl
piskefløde
- 1 store håndfuld
friske basilikumsblade, – den ene halvdel gemmes til at vende i saucen lige inden servering
- 1/2 dl
olivenolie
- 1 spsk
sukker
-
Salt og peber
Derudover
- 500 g
pasta
-
Fint revet parmesan
-
Evt. lidt frisk basilikum til pynt
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Kødboller
- Rør ingredienserne sammen til kødbollerne. Tilsæt evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, – du skal kunne forme dem i hånden.
- Form kødbollerne og vend dem i hvedemel, og steg dem derefter på en pande med olie ved svag varme. Kødboller skal kun lige tage farve, – og må ikke få skorpe eller blive gennemstegt.
- Læg dem til side til saucen er klar.
Tomatsauce
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i et par minutter.
- Tilsæt halvdelen af basilikummen, sukker, tomat passata, boullion og piskefløde og lad retten småkoge ved middelvarme i ca. 15 min.
- Læg kødbollerne ned i saucen og sørg for, at de er dækket af sauce. Læg låg på og lad saucen stå i yderligere 20-30 min ved middelvarme til kødbollerne er tilberedt og har afgivet en masse smag til saucen.
- Tilbered imellemtiden pastaen al dente.
- Smag saucen til med salt og peber og vend den sidste halvdel af basilikummen i saucen.
- Tag kødbollerne op og vend den drænede pasta i saucen. Anret pasta med kødboller på toppen og en godt drys friskrevet parmesan og evt. lidt finthakket basilikum.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.


Mega lækker
Hvor er det fantastisk at høre, tusind tak:)