Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Spaghetti med kødboller i tomatsauce
Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i tomatsauce.
Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Wow, en rigtig Lady & Vagabonden klassiker der der bare slår igennem med en fantastisk smag fra den cremede tomatsauce og de lækre kødboller med gulerod og persille.

Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Opskrift på den bedste spaghetti med kødboller i tomatsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 12 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Kødboller

  • 300 g

    hakket svinekød

  • 300 g

    hakket oksekød

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1

    stort løg, finthakket eller blendet

  • 1

    stor gulerod, fintrevet eller blendet

  • 1 store håndfuld

    persille, finthakket

  • 1

    æg

  • 1/2 dl

    rasp

  • 2 spsk

    hvedemel – til at rulle kødbollerne i

  • Salt og peber

  • Olie til stegning

Tomatsauce

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 400 g

    tomat passata eller flåede tomater

  • 2 dl

    okseboullion

  • 1 1/2 dl

    piskefløde

  • 1 store håndfuld

    friske basilikumsblade, – den ene halvdel gemmes til at vende i saucen lige inden servering

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1 spsk

    sukker

  • Salt og peber

Derudover

  • 500 g

    pasta

  • Fint revet parmesan

  • Evt. lidt frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne. Tilsæt evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, – du skal kunne forme dem i hånden.
  • Form kødbollerne og vend dem i hvedemel, og steg dem derefter på en pande med olie ved svag varme. Kødboller skal kun lige tage farve, – og må ikke få skorpe eller blive gennemstegt.
  • Læg dem til side til saucen er klar.

Tomatsauce

  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i et par minutter.
  • Tilsæt halvdelen af basilikummen, sukker, tomat passata, boullion og piskefløde og lad retten småkoge ved middelvarme i ca. 15 min.
  • Læg kødbollerne ned i saucen og sørg for, at de er dækket af sauce. Læg låg på og lad saucen stå i yderligere 20-30 min ved middelvarme til kødbollerne er tilberedt og har afgivet en masse smag til saucen.
  • Tilbered imellemtiden pastaen al dente.
  • Smag saucen til med salt og peber og vend den sidste halvdel af basilikummen i saucen.
  • Tag kødbollerne op og vend den drænede pasta i saucen. Anret pasta med kødboller på toppen og en godt drys friskrevet parmesan og evt. lidt finthakket basilikum.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce
Kødboller i tomatsauce – Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce
Kødboller i tomatsauce - Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce
Kødboller i tomatsauce – Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsauce

Kommentarer

  1. Yvonne

    Mega lækker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)