Snurrer med feta og soltørrede tomater - Opskrift på snurrer

Snurrer med feta og soltørrede tomater

Snurrer med feta og soltørrede tomater
Opskrift på lækre saftige snurrer med feta, hvidløg og soltørrede tomater.
Denne opskrift giver ca. 12-14 snurrer.
Snurrer med feta og soltørrede tomater - Opskrift på snurrer

Lækre saftige snurrer med feta, persille, hvidløg og soltørrede tomater, – perfekt som et lille mellemmåltid, tilbehør til grillen eller i madpakken.
Skøn smag, super nemme, – og derudover egner de sig perfekt til en tur i fryseren.
De kan nemt lunes inden servering hvis man ønsker det, – 4-5 min. ved 200 grader.

Snurrer med feta og soltørrede tomater - Opskrift på snurrer

Snurrer med feta og soltørrede tomater

Opskrift på lækre saftige snurrer med feta, hvidløg og soltørrede tomater.
Denne opskrift giver ca. 12-14 snurrer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer
Ændre antal12 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Dejen

  • 400 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 2 dl lunken danskvand eller vand
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Lidt olie
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Fyld

  • 100 g feta, smuldret
  • 80 g soltørrede tomater i olie, grofthakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, presset eller fintrevet
  • 3 spsk olie fra de soltørredet tomater
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt æg og sukker, – rør det let sammen.
  • Rør derefter melet i lidt ad gange sammen med saltet, til alt melet er brugt og æltet ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper, og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved god høj hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud af skålen og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
  • Beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.
  • En halv time inden hævningen er færdig blandes ingredienserne til fyldet. Smag til med salt og peber, og lad det trække på køkkenbordet til det skal bruges.
  • Tag dejen ud, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen ud i et rektangel på ca. 50×40 cm.
  • Smør halvdelen af dejen med fyldet, – sørg for det kommer helt ud til kanterne.
  • Fold dejen på midten så fyldet bliver dækket til, og mas det let sammen.
  • Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.
  • Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden, sno den rundt om fingrene, og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
  • Placer snurrerne på en/to bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 min. under et klæde.
  • Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig oven, i ca. 12-14 min. Jeg bager altid én plade ad gangen i almindelig ovn, – du kan også bage 2 plader ad gangen ved varmluft 180 grader.
Snurrer med feta og soltørrede tomater - Opskrift på snurrer
Snurrer med feta og soltørrede tomater – Opskrift på snurrer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)