
Vi elsker salater som tilbehør til vores aftensmad, og man kan næsten altid finde kogt quinoa, linser, perlebyg mv. i køleskabet som er klar til at vende i salaterne. Jeg koger som regel en dl af hver ad gangen, hver for sig selvfølgelig, så er der til et par dage og man kan lave et hav af variationer.
Fyldet kan variere i det uendelige, jeg kan dog godt lide at holde mange af mine salater i de grønne nuancer.
Da jeg lavede denne havde jeg 5 små kogte kartofler til overs, dem skar jeg ud og puttede i. Alternativt ville jeg have brugt lidt perlebyg, perlespelt eller lignende, – brug det du har i køleskabet.

Salat med quinoa og linser
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salat
- 2 håndfulde
feldsalat, skyllet
- 2 håndfulde
grønkål, skyllet og hakket
- 1 håndfuld
persille, skyllet og hakket
- 1 dl
bælgede edamame bønner, optøede
- 1/2 dl
kogt rød quinoa
- 1/2 dl
kogte grønne linser
-
Et drys friske eller optøede ærter
Dressing
- 3/4 dl
olivenolie
- 1/2 tsk
chiliflager
- 1 tsk
blomster honning
- 1/2
citron, saften heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog quinoa og linser som beskrevet på posen. Skyl i koldt vand når de er færdigkogt og dryp godt af.
- Bland feldsalat, hakket grønkål, persille, quinoa, linser mv. i en skål, dæk den til dem film og stil salaten på køl til den skal serveres.
Dressing
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til undervejs, - er citronen stor kan det være der skal mere honning i osv.
- Kort inden servering vendes dressingen i salaten, og salaten anrettes i en dyb tallerken og toppes evt. med sprøde nødder eller lignende.
Noter
Den skal vendes i salaten lige inden servering, ellers kan citronen i marinaden gøre at kålen bliver lidt træls i farven.
Når det er sæson for ramsløg tilsætter jeg gerne en ordentlig håndfuld hakket ramsløg i dressingen, det smager helt fantastisk.