Salat med quinoa og linser - Opskrift på sprød og fyldig salat

Salat med quinoa og linser

Salat med quinoa og linser - Opskrift på sprød og fyldig salat
Salat med quinoa og linser
Opskrift på salat med quinoa og linser
5 fra 1 stemme

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Vi elsker salater som tilbehør til vores aftensmad, og man kan næsten altid finde kogt quinoa, linser, perlebyg mv. i køleskabet som er klar til at vende i salaterne. Jeg koger som regel en dl af hver ad gangen, hver for sig selvfølgelig, så er der til et par dage og man kan lave et hav af variationer.
Fyldet kan variere i det uendelige, jeg kan dog godt lide at holde mange af mine salater i de grønne nuancer. 
Da jeg lavede denne havde jeg 5 små kogte kartofler til overs, dem skar jeg ud og puttede i. Alternativt ville jeg have brugt lidt perlebyg, perlespelt eller lignende, – brug det du har i køleskabet.

Salat med quinoa og linser - Opskrift på sprød og fyldig salat

Salat med quinoa og linser

Opskrift på salat med quinoa og linser
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Salat

  • 2 håndfulde

    feldsalat, skyllet

  • 2 håndfulde

    grønkål, skyllet og hakket

  • 1 håndfuld

    persille, skyllet og hakket

  • 1 dl

    bælgede edamame bønner, optøede

  • 1/2 dl

    kogt rød quinoa

  • 1/2 dl

    kogte grønne linser

  • Et drys friske eller optøede ærter

Dressing

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 1/2 tsk

    chiliflager

  • 1 tsk

    blomster honning

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • Salt og peber

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Kog quinoa og linser som beskrevet på posen. Skyl i koldt vand når de er færdigkogt og dryp godt af.
  • Bland feldsalat, hakket grønkål, persille, quinoa, linser mv. i en skål, dæk den til dem film og stil salaten på køl til den skal serveres.

Dressing

  • Bland ingredienserne til dressingen og smag til undervejs, – er citronen stor kan det være der skal mere honning i osv.
  • Kort inden servering vendes dressingen i salaten, og salaten anrettes i en dyb tallerken og toppes evt. med sprøde nødder eller lignende.

Noter

Marinaden er fantastisk og jeg bruger den rigtig ofte.
Den skal vendes i salaten lige inden servering, ellers kan citronen i marinaden gøre at kålen bliver lidt træls i farven.
Når det er sæson for ramsløg tilsætter jeg gerne en ordentlig håndfuld hakket ramsløg i dressingen, det smager helt fantastisk.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)