Nem og lækker salat med friske rosenkål, pære, avocado og feta, – ærter, edamame og quinoa. Det hele vendt med en frisk citron/sennepsvinaigrette og toppet med saltede mandler.
Rosenkål gør sig fantastisk i friske salater, – de har en lækker mild smag, dejlig bid, og så er de utrolig dekorative. Gem de yderste blade og snit det inderste, og vend det hele sammen med de øvrige ingredienser, – så lækkert.
Server den til en stegt kylling, en kotelet, til en gang grillspyd eller lignende, – den går med det meste og er drøn nem at bikse sammen.
Samtidig indeholder den masser af vitaminer og kostfibre, og så mætter den dejligt. Dermed ikke sagt, at lidt stegte kartofler ved siden af gør underværker, – for det er virkelig godt til.
Rosenkålssalat med avocado, pære og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g friske rosenkål
- 1 pære, skåret i tern
- 1 avocado, skåret i tern
- 100 g edamame, optøede
- 100 g ærter, friske eller optøede
- 1 dl lys quinoa, ukogt mål
- 1 håndfuld saltede mandler, grofthakket
- 75 g feta, smuldret eller tern
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk grov sennep, f.eks. whole grain
- 2 tsk honning
- 1/2 citron, saften heraf
- 2 spsk hakket purløg
- 1 spsk hakket persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tilbered quinoaen som beskrevet på posen, og skyld end derefter i rigeligt koldt vand. Dræn grundigt i en sigte.
- Rens rosenkålene. Gem de yderste flotte blade, og snit derefter resten af rosenkålen fint.
- Vend rosenkål, både de snittede og bladene, sammen med de øvrige grøntsager, avocado, feta, quinoa og pære.
- Bland ingredienserne til vinaigretten, smag til med salt og peber og vend den sammen mde salaten.
- Top salaten mede saltede mandler inden servering.