Romkugler - Opskrift på de bedste romkugler med kagerester

Romkugler

Romkugler
Opskrift på de lækreste romkugler lavet med kagerester.
Denne portion giver 20 mellemstore romkugler.
Romkugler - Opskrift på de bedste romkugler med kagerester

Lækre snaskede romkugler af den helt syndige slags med kagerester, chokolade og masser af god smag. Det er drøn nemt at lave hjemmelavede romkugler, – så frem med røremaskinen, det tager ikke mange øjeblikke.
Jeg ligger ofte inde med kagerester, og i stedet for at smide dem ud, ryger de en tur i fryseren, – til der er nok til en portion romkugler.
Har du ikke nogle kagerester, så købe et par kager på tilbud. Det kan nærmest være hvad som helst, – roulade, chokoladekage, citronmåle og lignende.
Romkuglerne holder fint i 3-4-5 dag spå køl i en lufttæt beholder.
Prøv også mine opskrifter på sundere romkugler med dadler og kikærter og dadelkugler med sortebønner.

Romkugler - Opskrift på de bedste romkugler med kagerester

Romkugler

Opskrift på de lækreste romkugler lavet med kagerester.
Denne portion giver 20 mellemstore romkugler.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.57 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Kagerester, Rester, Stop madspild
Samlet tid: 2 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g kagerester - du kan bruge alt
  • 100 g

    chokolade 60%, smeltet

  • 3 spsk

    kakaopulver

  • 1 dl

    marmelade

  • 2 1/2 spsk

    romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • Krymmel, - der går ca. 3 poser til denne portion

Sådan gør du

  • Hæld kageresterne i en røreskål, og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen godt sammen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
  • Tilsæt derefter romessens og smag løbende til, - er du vild med rom smag tilsætter du blot 2 1/2 spsk og rører det ind i dejen.
    *Et nip salt kan også være nødvendigt alt efter hvilke kage der er brugt.
  • Sæt massen på køl en times tid eller to, så er den nemmere at arbejde med.
  • Tril massen til kugler på ca. 45-50 g/stk og rul hver kugle godt ind i krymmel.
  • Opbevar dine romkugler på køl i en lufttæt beholder.
Romkugler - Opskrift på de bedste romkugler med kagerester
Romkugler lavet med kagerester.
Romkugler - Opskrift på de bedste romkugler med kagerester
Lækre snaskede romkugler rullet i krymmel, – man skal jo ikke smide sine rester ud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)