
Lækre snaskede romkugler af den helt syndige slags med kagerester, chokolade og masser af god smag. Det er drøn nemt at lave hjemmelavede romkugler, – så frem med røremaskinen, det tager ikke mange øjeblikke.
Jeg ligger ofte inde med kagerester, og i stedet for at smide dem ud, ryger de en tur i fryseren, – til der er nok til en portion romkugler.
Har du ikke nogle kagerester, så købe et par kager på tilbud. Det kan nærmest være hvad som helst, – roulade, chokoladekage, citronmåle og lignende.
Romkuglerne holder fint i 3-4-5 dag spå køl i en lufttæt beholder.
Prøv også mine opskrifter på sundere romkugler med dadler og kikærter og dadelkugler med sortebønner.

Romkugler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g kagerester - du kan bruge alt
- 100 g
chokolade 60%, smeltet
- 3 spsk
kakaopulver
- 1 dl
marmelade
- 2 1/2 spsk
romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
-
Krymmel, - der går ca. 3 poser til denne portion
Sådan gør du
- Hæld kageresterne i en røreskål, og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen godt sammen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
- Tilsæt derefter romessens og smag løbende til, - er du vild med rom smag tilsætter du blot 2 1/2 spsk og rører det ind i dejen.*Et nip salt kan også være nødvendigt alt efter hvilke kage der er brugt.
- Sæt massen på køl en times tid eller to, så er den nemmere at arbejde med.
- Tril massen til kugler på ca. 45-50 g/stk og rul hver kugle godt ind i krymmel.
- Opbevar dine romkugler på køl i en lufttæt beholder.

