Lækker tunsandwich serveret i ristet rugbrød med masser af sprøde salater og avocado, – et super nemt og hurtigt måltid der kan serveres både til frokost og aften.
Ristet rugbrødssandwich med tunsalat og avocado
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tunsalat
- 2 ds
tun
- 1/2 dl
mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 1
syltet agurk, finthakket
- 1/2 bdt
purløg, finthakket - ca. 3 spsk
- 2 spsk
citronsaft
- 1 tsk
dijonsennep
-
Salt og peber
Derudover
- 4 skiver
rugbrød
- 1 håndfuld
blandet salatblade
- 1
avocado
-
Evt. ærteskud og ekstra purløg
Sådan gør du
Tunsalat
- Dræn tunen for væde og hæld den i en skål sammen med de øvrige ingredienser.
- Bland det hele godt sammen og smag tunsalaten til med salt og peber. Opbevar på køl til det skal serveres.
- Rist rugbrødet i en brødrister eller på en tør pande (eller med en smule olie).
- Del avocadoen i 2 og skær den i tynde skiver.
- Top de nederste skiver rugbrød med lidt tunsalat efterfuldt af salatblade, halvdelen af avocadoen og tunsalat ovenpå igen. Slut af med den sidste del af avocadoen, drys evt. med mere purløg og top med de sidste skiver rugbrød.
Hvordan ved jeg hvor længe retten(erne) kan holde sig når de er lavet? 🙂
Hej Helena
Jamen som udgangspunkt tænker jeg på samme måde som hvis jeg køber en færdiglavet salat, hvor den efter åbning gerne har en holdbarhed på 4-5 dage. Der vil jeg dog sige at ved produkter med fisk/skaldyr plejer jeg at sige indenfor 3 dage, – derefter ville jeg kassere eventuelle rester.
En skinkesalat derimod kan sagtens holde sig 4-5 dage, – hvis selvfølgelig ingredienserne der er brugt er friske og alle har en holdbarhed på over 4-5 dage 🙂
Håber du kan bruge ovenstående 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Hej – kan dine salater gøres sundere ?
Hej Rikke
Det kan du sagtens:)
Du kan skifte almindelig mayo ud med en let eller light version, – der er mange kalorier og fedt at spare.
Du kan også sjusse dig frem til at bruge mindre mayo og lidt mere creme fraiche. Det er naturligvis en balance, – for for meget creme fraiche vil ikke smage godt i salaterne.
Kh Dianna