Let og lækkert morgen måltid eller frokost, – nemt at lave og smager virkelig fantastisk. Mange springer ikke ud i det med at lave pocherede æg, – simpelthen fordi man frygter det er noget værre bøvl. Og det er så ærgreligt, for det er på ingen måde bøvlet, og det smager bare helt vidunderligt.
Så frem med gryde og piskeris, – der er pocheret æg på under 3 min. 😉
Ristet rugbrød med avocado og pocheret æg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød
- 2 store avocadoer
- 4 æg
- 1 håndfuld ærteskud eller andet grønt
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt sesam, tomatkrydderi eller lignende
Sådan gør du
- Rist rugbrødsskiverne i en brødrister, og lad dem køle af på en rist.
- Slå æggene ud i hver sin lille skål.
- Varm en gryde med vand og en smule salt – det skal ikke koge men kun lige akkurat boble.
- Med en piskeris laves en stille rotation i vandet og ægget hældes ned heri, – kun et enkelt ad gangen. Er gryden stor kan du godt lave flere ad gange, – vent dog med at hælde næste æg i til det første har samlet sig en smule.
- Lad æggene pochere i 2 1/2 minut og tag dem derefter op med en hulske.
- Skær avocadoerne i tynde skiver, og mas dem forsigtigt ud i en vifte.
- Top rugbrødsskiverne med avocado og lidt grønt.
- Læg ægget ovenpå avocadoen, krydr med salt og friskkværnet peber – og evt. lidt sesam eller lignende.
- Server straks.