Quinoasalat med feta - Opskrift på skønt tilbehør til grill

Quinoasalat med feta og avocadodressing

Quinoasalat med feta og avocadodressing
Opskrift på lækker quinoasalat med feta og avocadodressing.
Quinoasalat med feta - Opskrift på skønt tilbehør til grill

Skøn quinoasalat med blandede salatblade, feta og ærter, serveret med lækker cremet avocadodressing.
Salaten passer til alt fra sommergrill til vegetarfrikadeller, – den er mildt og lækker i smagen og avocadodressingen sætter prikken over iét.

Quinoasalat med feta - Opskrift på skønt tilbehør til grill

Quinoasalat med feta og avocadodressing

Opskrift på lækker quinoasalat med feta og avocadodressing.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Quinoasalat

  • 4 håndfulde

    blandet salat

  • 1/2 agurk, i små tern (uden kerner)
  • 3 dl

    ærter, optøede

  • 1/2 dl

    lys quinoa

  • 1/2 dl

    rød quinoa

  • 100 g

    feta

Avocadodressing

  • 2

    modne avocadoer

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 spsk

    mild olivenolie

  • 1/2 dl

    vand

  • 1/2 tsk

    cayennepeber, - smag til

  • Evt. 1 håndfuld spinat
  • Vand
  • Salt og peber

Sådan gør du

Avocadodressing

  • Skræl avocadoen og skær den i store tern og put den i en blender/mini hakker sammen med cayennepeber, creme fraiche, citron og olivenolie, og blend til en cremet masse.
    *Er avocadoerne meget lyse i farven tilsætter jeg en håndfuld frisk spinat for at gøre avocadodressingen flot grøn. Spinaten smages ikke, - og dressingen kan holde farven i flere dage.
  • Juster evt. konsistensen med vand, tilsæt kun lidt ad gangen. 
    Bruger du f.eks. en creme fraiche med lavere fedt indhold kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at der skal så meget til.
  • Smag til med salt og peber og evt. mere cayenne.
    *Spidskommen smager også virkelig godt i avocadodressingen, - bare en smule, men prøv dig frem.

Quinoasalat

  • Kog quinoaen som anvist på pakken.
    *Jeg koger begge slags i samme gryde i 2 1/2 dl letsaltet vand i ca. 15. min.
  • Skyld de kogte quinoa i rigeligt koldt vand og lad dem dræne i en sigte.
  • Bland alle ingredienserne til salaten, og server den toppet med avocadodressing, - og ekstra dressing ved siden af.
Quinoasalat med feta - Opskrift på skønt tilbehør til grill
Frisk quinoasalat med feta og avocadodressing.
Quinoasalat med feta - Opskrift på skønt tilbehør til grill
Quinoasalat med feta og lækker cremet avocadodressing.

Kommentarer

  1. Pingback: Roastbeef - Opskrift på grillet roastbeef med tilbehør

  2. Sarah Ahlefeldt-Laurvig

    Kan man godt lave dressingen dagen inden servering? 🙂

    • Hej Sarah

      Det kan du sagen gøre ja 🙂
      Jeg har faktisk lige opdateret opskriften, da jeg for nyligt tilsatte spinat i avocadodressingen, – netop for at den holder den smukke grønne farve 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)