Opskrift på lækker quinoasalat med feta og avocadodressing.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Quinoasalat
4håndfulde
blandet salat
1/2agurk, i små tern (uden kerner)
3dl
ærter, optøede
1/2dl
lys quinoa
1/2dl
rød quinoa
100g
feta
Avocadodressing
2
modne avocadoer
1dl
creme fraiche 18%
1/2citron, saften heraf
2spsk
mild olivenolie
1/2dl
vand
1/2tsk
cayennepeber, - smag til
Evt. 1 håndfuld spinat
Vand
Salt og peber
Sådan gør du
Avocadodressing
Skræl avocadoen og skær den i store tern og put den i en blender/mini hakker sammen med cayennepeber, creme fraiche, citron og olivenolie, og blend til en cremet masse.*Er avocadoerne meget lyse i farven tilsætter jeg en håndfuld frisk spinat for at gøre avocadodressingen flot grøn. Spinaten smages ikke, - og dressingen kan holde farven i flere dage.
Juster evt. konsistensen med vand, tilsæt kun lidt ad gangen. Bruger du f.eks. en creme fraiche med lavere fedt indhold kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at der skal så meget til.
Smag til med salt og peber og evt. mere cayenne.*Spidskommen smager også virkelig godt i avocadodressingen, - bare en smule, men prøv dig frem.
Quinoasalat
Kog quinoaen som anvist på pakken.*Jeg koger begge slags i samme gryde i 2 1/2 dl letsaltet vand i ca. 15. min.
Skyld de kogte quinoa i rigeligt koldt vand og lad dem dræne i en sigte.
Bland alle ingredienserne til salaten, og server den toppet med avocadodressing, - og ekstra dressing ved siden af.