En ægte klassiker på børnebordet, i madpakken og til en hyggelig picnic. Hjemmebagte pizzasnegle er noget af det nemmeste at gå til, og de smager virkelig fantastisk. Herhjemme er det ihvertfald ikke kun se små der spiser dem, – de skal ikke ligge mange dage på køl før de er blevet spist, – så det er med at smide dem hurtigt i fryseren hvis de skal holde lidt længere.
Pizzasnegle med hjemmelavet pizzasauce og skinke
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dejen
- 25 g
gær
- 600 g
hvedemel
- 100 g
smør
- 3 dl
lun sødmælk
- 1 tsk
salt
- 1 tsk
sukker
- 1
æg
-
Æg til pensling
Derudover
- 1 portion pizzasauce - klik her
- 200 g
revet mozzarella
- 200 g
revet skinke
Sådan gør du
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt herefter sukker, salt og æg.
- Smuldre smørret i melet og tilsæt det til derefter ovenstående masse.
- Rør det hele sammen på en røremaskine til dejen er fin og glat, ca. 8 min.
- Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
- Del dejen i 2 lige store stykker og rul hver del ud i et stort rektangel.
- Smør fladerne med pizzasaucen og fordel et jævnt lag af revet mozzarella og skinke. Undlad at smøre på de yderste ca. 2 cm på det beredde stykke, - så lukker sneglene bedre til.
- Rul nu dejen sammen på den lange led, - så du får to lange pølser, - smør evt. den blottede kant med lidt vand, så klistrer dejen bedre sammen.
- Skær sneglene ud med en skarp kniv og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, - der bliver ca. 3 bageplader ud af denne portion.
- Mas dem evt. let flade, pensl med sammenpisket æg og drys evt, med lidt tørret oregano.
- Lad pizza sneglene efterhæve i små 20 min.
- Bag pizzasneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Jeg bager én plade ad gangen, på den måde synes jeg man opnår det bedste resultat.