
Vanvittig lækker tomatsalsa lavet med friske tomater, jalapenos og løg, og ikke mindst masser af friskpresset limesaft. Pico de gallo smager vidunderligt, – hvad end det blot er til en skål nachos, i tortillas eller andre mexicanske retter. Men prøv også at toppe den på forskelligt grillet kød, – eller f.eks. til disse fyldte kyllingebryster, smager vidunderligt.
Originalt ville man nok putte koriander i, – men da jeg ikke kan fordrage frisk koriander, erstatter jeg med persille.
Den tager virkelig ingen tid at bikse sammen, – og ønsker du den spicy, så er det bare i med en stærkere chili.
Normalt ville jeg rive eller presse hvidløget, men lige præcis i denne pico de gallo foretrækker jeg at hakke hvidløget fint. Men det gør du præcis som du foretrækker, – ligesom du også kan vælge at gøre hele tomatsalsaen grovere og i større tern.

Pico de gallo – Frisk tomatsalsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g tomater
- 1 lille rødløg
- 1 frisk jalapeno eller grøn chili*
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille (eller koriander)
- 1-2 limes
- 1 1/2 spsk olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Skær tomaterne i små tern, og hak de øvrige ingredienser fint.
- Bland grøntsagerne sammen i en skål, – smag gerne på chilien inden du tilsætter. Måske du har fået fat i en af de stærke, – så doser efter smag og ønske.
- Hæld olien over samt saften af en lime og smag til med salt. Ønskes mere syre tilsættes ekstra limesaft.


Smagte skønt❗️
Blev lidt ”vådt” af lime (brugte kun 1/2), men væden kan jo bare blive i skålen.
Havde heller ikke chili i.
Og løget var stegt 😉
Men selv med tilpasninger smagte det virkeligt godt!!
Hej Louise
Hvor dejligt du kunne lide den 🙂
Ja den afgiver noget væde, – også fra tomaterne, – men væden smager SÅ dejligt hvis du f.eks. hælder det over kødet i dine tacos.
Kh Dianna
Gyytyyyyyyy
Har prøvet den før og smager godt, men vil du servere den “frisk” eller lave den i forvejen?
Hejsa
Jeg vil anbefale at serveres den “frisk” eller i hvert fald indenfor nogle timer:)
Tomaterne afgiver noget væde når den står og trækker, – herhjemme elsker vi at bruge væden også kødet i f.eks. tacos, men du kan sigte lidt fra, hvis du foretrækker det:)
Kh Dianna
Ser super lækkert ud, normalt fjerner jeg indholdet i tomaterne og bruger kun skallen, har du prøvet den version?
Hej Ricco
Tusind tak 🙂
Det er faktisk også en god ide at gøre hvis man bruger store tomater da midten der er ret stor, – og så kan den måske blive lidt vandet.
Men med små cherrytomater bruger jeg også midten, – synes den har masser af smag, og juicen som den udskiller smager så dejligt henover en portion carnitas eller lignende 🙂
Dbh Dianna
Er heller ikke glad for koriander, hvorfor jeg aldrig har lavet PDG før – jeg vil prøve med persille, som du gør. Bruger du bredbladet eller krus persille?
Hejsa
Pico de Gallo, smager vidunderligt med persille – så det skal du prøve 🙂
Jeg bruger oftest bredbladet persille til denne 🙂
Kh Dianna
Det smager så godt – perfekt til mexicansk 🙂
Den er så god
Skal dog huske at smage til undervejs så der ikke er for meget løg og hvidløg
Hej Charlotte
Tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Dræn tomaterne inden ved at lægge dem i en sigte. Salt dem let.
Hejsa
Fif er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna