
Skøn, lækker og fyldig pasta salat med quinoa, grøntsager og lækre sprøde spicy croutoner.
Pastasalat med tomatdressing, – en enkelt og lækker salat som der er perfekt som tilbehør til grill, en helstegt kylling eller lignende.
Pasta salat er også lækkert som frokost, med eller uden et stykke kød, – eller som måltidssalat til aftensmad.
Dressingen til denne pasta salat er lavet med soltørrede tomater, – den smager bare helt vidunderligt, og går perfekt med de spicy croutoner og de friske grøntsager.
Pastasalat er bestemt ikke kun en sommer ret, selvom mange ser pasta salat som en slags sommer tilbehør, – det smager dejligt året rundt, også en kold vinterdag.

Pastasalat med grøntsager, tomatdressing og spicy croutoner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 150 g
pastaskruer eller lignende
- 2 store håndfulde ruccola
- 2 store håndfulde babyspinat
- 1 håndfuld
bredbladet persille, grofthakket
- 1
avocado
- 1/2 agurk, uden kerner
- 1/2 dl
lys quinoa
- 75 g
feta
- 1/2 flute, lidt franskbrød eller lignende, - gerne daggammelt eller til den tørre side
- 1/4 dl
olie, - evt. chiliolie
- 1/4 tsk
cayennepeber (undlades hvis der er brugt chiliolie)
-
Salt
- 1 portion tomatdressing - klik her
Instructions
Spicy croutoner
- Skær brødet ud i mindre firkanter på ca. 1x1 cm og vend dem sammen med olien, salt og evt. cayennepeber.
- Fordel brødstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 200 grader til de er gyldne og hårdt ristede.
- Lad croutonerne køle af på bagepladen.
Salaten
- Kog pasta og quinoa som anvist på poserne, og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og lad dem dræne helt for væde.
- Skær agurk og avocado i små stykker og blande dem med ruccola, spinat og bredbladet persille.
- Vend pasta og quinoa i salaten og anret på en tallerken.
- Top salaten med sprøde brødcroutoner og smuldret feta.

